Kaya, belediyecilik faaliyetlerini zor şartlar altında yürüttüklerini, ancak halkın kendilerine verdiği onurlu görevi en iyi şekilde yerine getirmek için gece gündüz çalıştıklarını söyledi.
Törene, CHP Trabzon Milletvekili Sibel Suiçmez, CHP Trabzon İl Başkanı Mustafa Bak, Beşikdüzü Belediye Başkanı Burhan Cahit Erdem, çeşitli siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.
“Belediyeciliği Zor Şartlar Altında Yapıyoruz”
Başkan Kaya, belediye çalışmalarının ciddi ekonomik ve bürokratik engellere rağmen devam ettiğini belirterek şunları söyledi:
“Tabiri caizse iğneyle kuyu kazarak belediyecilik yapıyoruz. Yaşadıklarımızın sadece küçük bir kısmını toplumla paylaşabiliyoruz. Gerçekleri anlatsak insanlar ‘Bu kadar da olmaz’ derdi. Ancak biz, bu zorluklara rağmen halkımıza en iyi hizmeti sunabilmek için gayretle çalışıyoruz.
Yomra, Trabzon’un hızla gelişen ilçelerinden biri ve çok şükür ki bu gelişimi fark eden ve doğru yöneten bir belediye başkanı var. Bugün burada temelini attığımız projelerle Yomra’ya değer katıyoruz ve yaşamı kolaylaştırıyoruz.”
“Adaletle Hizmet Ediyoruz Ama Engelleniyoruz”
Belediyeciliğin herkes için eşit hizmet sunma sorumluluğu taşıdığını vurgulayan Kaya, iktidarın kendilerine yeterli desteği vermediğini ifade etti:
“Biz, tüm vatandaşlarımıza eşit mesafede durarak hizmet veriyoruz. Ancak ne yazık ki iktidar, bizleri bu gözle görmüyor. Ödeneklerimiz kesiliyor, projelerimizin önüne engeller konuluyor. Ama biz yılmıyoruz, yılmayacağız. Gücümüz yettiğince milletimize, memleketimize hizmet etmeye devam edeceğiz.
Yomra Belediye Başkanımızı tebrik ediyorum. Yaptığı projelerle ilçeye büyük değer katıyor. Biz de her türlü desteği vermeye hazırız.”
“Ekrem İmamoğlu’nun Yürüyüşü Engellenemez”
Başkan Kaya, CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu’nun Cumartesi günü Trabzon’da olacağını hatırlatarak, vatandaşları programa davet etti:
“Cumartesi günü bu şehrin evladı, Türkiye’nin gururu Ekrem İmamoğlu Başkanımız Trabzon’a geliyor. Yapılmaması gereken birtakım girişimlerle salon sorunu yaşandı, ancak hiçbir engel bu yürüyüşü durduramayacaktır. Türk milletinin desteklediği Ekrem İmamoğlu, halkın iradesiyle yoluna devam ediyor. Hepinizi, Ortahisar Belediyesi önündeki alanda Ekrem İmamoğlu’nu coşkuyla karşılamaya davet ediyorum.”
Yomra’ya Değer Katacak 8 Büyük Proje
Törenin sonunda, Yomra Belediyesi tarafından hayata geçirilecek 8 yeni projenin temeli atıldı. İşte Yomra’nın gelişimine katkı sağlayacak projeler:
- Sancak Parkı
- Meslek Eğitim Merkezi Tadilat Çalışması
- Kaşüstü Mahallesi Sokak Yenileme
- Sancak Mahallesi Adnan Kahveci Caddesi ve Dursun Şahin Caddesi Sokak Yenileme
- Hürriyet Parkı Emekli Evi
- Trabzon DTM Sokak ve Vali Adil Yazar Sokak Yenileme ve Güzelleştirme
- Kılıçlı Mahallesi Çocuk Parkı
- Kaşüstü Mahallesi TOKİ Yerleşkesi Sosyal Alan Yenileme
Bu projelerle Yomra’nın altyapısının güçlendirilmesi ve yaşam kalitesinin artırılması hedefleniyor. Ortahisar ve Yomra belediyeleri, Trabzon’un gelişimi için iş birliğini sürdüreceğini vurguluyor.