Trabzon’un turizm potansiyelini yeterince kullanamadığını ifade eden Kaya, denizle bağın zayıfladığını, eğlence alanlarının eksik olduğunu ve limanın şehir merkezinde kaldığını söyledi.

“Trabzon, denize sırtını dönmüş bir kent”

Trabzon’un doğal güzelliklerine rağmen denizden yeterince yararlanamadığını vurgulayan Başkan Kaya, “120 kilometrelik kıyısı olan bu şehirde, mavi bayraklı bir plajımız yok. Denizsiz turizm olmaz. Kent olarak denizle barışmamız, bu potansiyeli değerlendirmemiz lazım” dedi. Deniz turizmi yerine yalnızca kafes balıkçılığı ile anılmanın yetersiz olduğunu dile getiren Kaya, geçmişte çocukların yüzdüğü sahillerin bugün terk edildiğini ifade etti.

Ordu’nun Kumru İlçesinde Feci Kaza: Bakkalın Önünde Oturan İki Kişi Hayatını Kaybetti Ordu’nun Kumru İlçesinde Feci Kaza: Bakkalın Önünde Oturan İki Kişi Hayatını Kaybetti

“Aileli turist için çocuk eğlence alanları şart”

Ortadoğu başta olmak üzere birçok ülkeden çocuklu ailelerin Trabzon’a geldiğini belirten Başkan Kaya, “Bu çocuklar yayla ya da dağ gezilerinden keyif almıyor, sıkılıyorlar. Bu da ailelerin şehirde kalma süresini kısaltıyor. Kentimize çocuklar için eğlence ve oyun alanları kazandırmamız şart” diye konuştu.

“Liman şehir merkezinde kalmamalı”

Kaya, Trabzon Limanı’nın şehir merkezinde konumlanmasının turizm açısından sorun yarattığını vurguladı. “Toz toprak içinde iş makinelerinin çalıştığı bir alan turistik değer taşıyamaz. Limanı daha uygun bir bölgeye taşıyıp, mevcut alanı kafeterya ve yat limanı gibi sosyal alanlara dönüştürmeliyiz” ifadelerini kullandı.

“İçkili eğlence için turist Batum’a gidiyor”

Turizmin bir bütün olduğunu belirten Başkan Kaya, eğlence başlığının da bu bütünün bir parçası olduğunu söyledi. Kaya, “İçki içmek isteyen turistler Trabzon’da bu imkânı bulamadıkları için Batum’a gidiyorlar. Bu konuda cesur adımlar atmak zorundayız. Yoksa turizmden hak ettiğimiz payı alamayız” değerlendirmesinde bulundu.