Parmaklarınıza Dokunma

Parmaklarınıza dokunduğunuzda, sabırsız ve muhtemelen beklemek konusunda gergin göründüğünüzü ifade eden bir davranış sergilersiniz.

Dokunarak el sıkışma

İnsanlar bazen başkalarına diğer elleriyle dokunarak tokalaşırlar. Kol, dirsek veya sırtına dokunabilirler. Böyle bir özel alan ihlali, kişinin iletişimden yoksun olduğu anlamına gelir. Kişinin arkadaşlığa ihtiyacı olduğunu gösterir.

Ellerin cepte saklanması

Liderler genelde ellerini saklamaz. Çünkü düşük özgüven işaretidir. Ellerin cepte olması, kişinin içine kapanması, düşünceli ve dalgın olduğu şeklinde yorumlanabilir. Özellikle genç erkekler ellerini cebine sokarken, başparmaklarını dışarıda bırakır.

Elleri arkada bağlamak

Fazla özgüvenin açığa çıkmış halidir. Otorite ve gücü temsil eder. İnsanlar bu duruş ile karşısındaki insana benim arkam sağlam mesajı verirler. Hapishanedeki mahkumlar ellerini arkada bağlayıp volta atarak buranın gücü ve hakimiyeti bende mesajı verirler.

Konuşurken bardakla oynamak

Panik yapmayın, bu bir sıkılma belirtisi değil, sizden hoşlandığının göstergesi. Uzmanlara göre bir erkek bir kadınla buluştuğunda sürekli farklı objelerle oynama ihtiyacı duyuyorsa bu onun karşısındakinden hoşlandığı anlamına geliyor.

Koltuk kenarına oturmak

Boş yer varken koltuk kenarına oturanlar, kendine güveni yüksek insanlardır. Çevresine üstünlük göstermek isterler. Baskın kişilikle, fikirlerini başkalarına kabul ettirmek isteyen bir eğilim gösterebilirler.

Editör: TE Bilişim