Bilindiği üzere son yıllarda ülkemizde en çok konuşulan meselelerden biri Emeklilikte Yaşa Takılanlar konusu. Son dönemde yapılan çalışmalarla birlikte EYT yasasının yakın zamanda çıkması bekleniyor.

Çıkacak EYT yasası kapsamı ile birlikte çalışma hayatında yer alacak olan vatandaşların emeklilik sistemlerinin değişmesi gündemde yer ediniyor. Buna göre ise yasada 8 Eylül 1999 tarihi öncesinde işe girenleri kapsamış olacak.

Türkiye'de normal şartlar altında vatandaşlar 2024 - 2026 yıllarını beklemek zorunda iken vatandaşların 5000, 5975, 7000 ve 9000 prim günü ile hemen emekli olmaları sağlanacak. Prim gün şartının nasıl uygulanacağına ise Çalışma Bakanlığı'nın onay vereceği emeklilik formülü karar verecek.

Emeklilik hayali kuran milyonlarca vatandaşın son günlerde gündeminde yer alan tek konu EYT. Emeklilik konusunda uzun süredir bekleyen emeklilere bugün verilen EYT mesajı, vatandaşların yüzünü güldürdü. EYT ile ilgili detaylar ve açıklamalar sıkla takip edilirken bugün konuyla alakalı önemli bir gelişme yaşandı.

Çalışma ve Sosyal Çalışma Bakanı Vedat Bilgin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilen Kabine Toplantısı sonrasında EYT ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

EYT konusunda açıklamlarda bulunan Bakan Bilgin, "Çalışmamız son aşamasında. Tamamladık diyebilirim. Aralık ayında bir basın toplantısıyla etraflıca kamuoyuyla paylaşacağız. Çalışmamız teknik olarak bitti, Cumhurbaşkanımıza sunacağız. Sayın Cumhurbaşkanımızla paylaştıktan sonra onu Meclis'e intikal ettiririz'' diye konuştu.

Bilgin, yaptığı açıklamalarda EYT ve Taşeron konusunu Aralık ayına kadar tamamlamayı düşündüklerini, meclis açılır açılmaz konunun meclise taşınacağını açıkladı.