Fenerbahçe Haysiyet Divanı, şike soruşturmasının savcısı olan Mehmet Berk'in Fenerbahçe Kulüp üyeliğinden 18 aylığına geçici olarak ihraç edilmesine karar verdi. 

 
Şike davasını açtıktan sonra HSYK tarafından 13 Temmuz 2012'de özel yetkisi kaldırılarak Küçükçekmece Başsavcı Vekili olarak atanan, 1 yıl sonra da düz savcı olarak Bakırköy Cumhuriyet Savcısı olarak atanan Mehmet Berk'e bir darbe de Fenerbahçe'den geldi.
Sabah Gazetesi'nin haberine göre; Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın özel kontenjanından (!) faydalanarak 5 Nisan 2010'da ücret ödemeden Fenerbahçe Üyesi olan Berk, üyelikten çıkarıldı. Şike davası sonrası F.Bahçe Haysiyet Divanı tarafından, 25 Haziran'da ifade vermek için kulübe çağrılan Berk, ifadeye gitmeyince 18 aylığına ihraç edildi.  
 
Aziz Yıldırım daha önce yaptığı açıklamada Mehmet Berk'e meydan okuyarak, "Gelecek, disiplin kuruluna bu operasyon neden yapıldı anlatacak. Ben de oturup izleyeceğim. Haysiyet Divanı'na kendim imzaladım verdim. Zekeriya Öz Galatasaraylı. O kurtardı" demişti.  
 
Şike soruşturmasında, Yıldırım'ın ifadesini Savcı Berk almış ve tutuklanmasını istemişti. Yıldırım, Fenerbahçe Disiplin Kurulu'nun da Berk'i sorgulayacağını belirtip, kendisini Haysiyet Divanı'na sevk ettiğini açıklamıştı. 
Editör: TE Bilişim