Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Yeni Atama Kararları

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan kararlarla, kamu kurum ve kuruluşlarında çok sayıda atama ve görevden alma gerçekleştirildi. Resmi Gazete’de yer alan karara göre, Ankara ve Ağrı İl Milli Eğitim Müdürleri görevden alınırken, 8 ile yeni il milli eğitim müdürü ataması yapıldı.

Atama kararları, Dışişleri, Çalışma ve Sosyal Güvenlik, Sanayi ve Teknoloji Bakanlıkları ile Adli Tıp Kurumu başta olmak üzere 5 bakanlığı kapsadı.

Cumhurbaskanligindan Yapilan Atamalar Resmi 19207609 3491 Amp

Ankara ve Ağrı İl Milli Eğitim Müdürleri Görevden Alındı

Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre, Ankara İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Koçak ve Ağrı İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Turan görevden alındı. Bu iki ilin yanı sıra Türkiye genelinde 8 kente yeni milli eğitim müdürü ataması yapıldı.

Yeni görevlendirmelere göre:

  • Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürü Murak Küçükali,

  • Ağrı İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne Hasan Kökrek,

    Arif Kocabıyık ‘Cumhurbaşkanına Hakaret’ten Tutuklandı
    Arif Kocabıyık ‘Cumhurbaşkanına Hakaret’ten Tutuklandı
    İçeriği Görüntüle
  • Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne Elazığ İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yiğit,

  • Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne Siirt İl Milli Eğitim Müdürü Salih Sadoğlu,

  • Elazığ İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne Beraat Şahin,

  • Erzurum İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne Aydın İl Milli Eğitim Müdürü Süleyman Ekici,

  • Siirt İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne İlhan Saz,

  • Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne Uygar Keskin atandı.

Bu değişikliklerle birlikte Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde yönetim kadrolarında önemli bir rotasyon yapılmış oldu.

Dışişleri Bakanlığında Yeni Görevlendirmeler

Dışişleri Bakanlığı bünyesinde çok sayıda üst düzey atama gerçekleştirildi. Buna göre:

  • Enerji, Çevre ve Sınıraşan Sular Genel Müdürlüğü’ne Zafer Ateş,

  • İkili İlişkiler Genel Müdürlüklerine Korkut Güngen, Togan Oral, Tugay Tunçer, Mustafa Pulat ve Volkan Işıkçı,

  • Destek Yurtdışı Genel Müdür Yardımcılığına Çınar Ergin,

  • Kuzey Afrika Genel Müdür Yardımcılığına Mehmet Fazıl Şekerci,

  • NATO ve Avrupa-Atlantik Güvenlik ve Savunma Genel Müdür Yardımcılığına Ali Emre Özen atandı.

Bu görevlendirmelerle birlikte bakanlıkta diplomatik ve stratejik birimlerde görev değişiklikleri dikkat çekti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığında Görev Değişikliği

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda, İş Başmüfettişi Furkan Yıldız görevden alınırken, açık bulunan İş Müfettişliği görevine Esma Gülçiçek Can atandı.

Yeni atamalarla birlikte bakanlıkta denetim ve teftiş birimlerinde kadro yenilenmesine gidildi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığında Yeni Atama

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nda açık bulunan Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdür Yardımcılığına Alpaslan Akkurt getirildi. Ayrıca Türk Standartları Enstitüsü (TSE) bünyesinde açık bulunan 1. Hukuk Müşavirliği görevine Suat Savaş atandı.

Bu değişikliklerin, bakanlığın dış ilişkiler ve hukuki koordinasyon alanlarında yeniden yapılanma adımlarının bir parçası olduğu değerlendiriliyor.

Adli Tıp Kurumuna Akademisyen Atamaları

Adli Tıp Kurumu’nda da çeşitli ihtisas kurullarına yeni akademisyenler atandı. Buna göre:

  • Adli Tıp Yedinci İhtisas Kurulu Üroloji Üyeliğine İstinye Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali İhsan Taşçı,

  • Adli Tıp Sekizinci İhtisas Kurulu Acil Tıp Üyeliğine İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Öğretim Üyesi Prof. Dr. İbrahim İkizceli,

  • Adli Tıp Üçüncü İhtisas Kurulu Göz Hastalıkları Üyeliğine İstanbul Medeniyet Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Esra Biberoğlu Çelik görevlendirildi.

Atamaların, kurumun bilimsel uzmanlık yapısını güçlendirmeye yönelik olduğu belirtiliyor.

Kamuda Görev Değişimleri Devam Ediyor

Cumhurbaşkanlığı kararnameleriyle son dönemde birçok bakanlıkta görev değişimleri yapılmaya devam ediyor. Son kararnameyle birlikte hem yerel eğitim yönetiminde hem de bakanlık düzeyindeki stratejik kadrolarda yenilenmeye gidildi.

Yapılan atamaların, kamu yönetiminde verimliliği artırmak ve kurumlar arası koordinasyonu güçlendirmek amacı taşıdığı ifade ediliyor.