İlk yarıda sahada oynamak isteyen bir Trabzonspor vardı. Maçın sonucu kanatlar ve ortasahalar belirler. Görüntü tipik bir iç saha maçı olacağının işaretlerini verse de istekli olanın kazanacağı bir maç olacaktı. İlk gol Abdülkadir'in becerisi ve Rodallega'nın soğukkanlılığıyla geldi. Top rakipteyken etkisiz bir  Trabzonspor izledik. Ankaragücü zayıf ve yeni bir takım olmasına rağmen üstelik deplasmanda olmasına rağmen net pozisyonlar buldu. Trabzonspor oyunu sağ kanada çok sıkıştırdığında etkili olamadı. Nwakeme çok hızlı olmayan kurnaz bir futbolcu. Aldığı her topu etkili kullanarak takımını pozisyona soktu. Futbolda çok koşmak değil doğru koşuyu ve oyunu oynamak önemlidir. Rodallega istekli olsa da pas tercihlerinde bulunmaması Trabzonspor'u ikinci golden etti. Trabzonspor'un sol kanadı kullanamamasının bir nedeni de Novak'ın yavaş bir futbolcu olması. Lakin alternatifi yok.

Trabzonspor yapı olarak oyunu koruyabilecek bir takım değil. İkinci gol geciktikçe Trabzonspor'un telaşı arttı.

Özellikle Alihan Kubalas ve Pinto Trabzonspor'un hücum etkinliğini kıran iki oyuncuydu. Trabzonspor karşısında doldur boşalt dışında bir etkinlik gösteremeyen Ankara ekibi oyunu da dengede götürdü. Trabzonspor'daki önlibero ve sağbek eksikliği açıkca görülüyor. Abdülkadir parmak mevkisi olmamasına rağmen iyi oynadı. Sosa olmayınca hücum etkinliği ve organizasyon da bariz sıkıntılar ortaya çıkıyor. Alternatifi olmayan dar kadro yapısı, Ünal hocayı da zor durumda bıraktı. Özellikle Ekuban alternatifsizlikten oyunda kaldı. 

Trabzonspor ofansif zenginliği daha fazla olan bir takım. Lakin bekleri ve şu anki ortasahası yeterli değil. Öyle ki Novak sakatlanınca ligin kalitesinin altındaki Ibanez takımın kalitesini de düşürdü. Ankaragücü gibi zayıf bir takım karşısında bütün hava toplarını rakibe veren, top rakipteyken kapamayan savunmada sıkıntı yaşayan bir Trabzonspor izledik. Trabzonspor oyunu kurma konusunda da sıkıntılar yaşadı. Çünkü Trabzonspor 10 numarasız oynuyor. Nwakeme son 20 dakika da çok etkisizdi. Trabzonspor'da takım halinde oyundan düştü. Neticede kazanan Trabzonspor olsa da gelecek adına bir Ömür yetmez ki...

Dipnot: Hakem maçı taraflı yönetti ve yanlış kartlar gösterdi.

Maçın Adamı: Abdülkadir Ömür