Son dakika haberi... Çanakkale Kepez'de çıkan orman yangını pek çok bölgeye daha yayıldı. Boğaz trafiği durduruldu. Çalışmalar sürüyor.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı: "Çanakkale Kepez bölgesinde yaşanan orman yangını nedeniyle Çanakkale Boğazı gemi trafiği, güney-kuzey yönlü geçici olarak askıya alındı. Gemi trafiği, çift yönden tek yöne döndü.

Büyük boyutlara ulaşan orman yangını yerleşim yerlerini ve hayvanların yaşadığı kırsal alanı tehdit ediyor. Köylülerin kaçarak canını kurtardığı anlar kameralara yansırken, Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı ekipler yangına havadan ve karadan müdahale ediyor.

Kayadere köyü civarındaki yangına 30 hava aracı müdahale ediyor. Çevre köyler tedbir amaçlı boşaltıldı. Alevlerin Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi ve devlet hastanesi kampüslerine de yaklaştığı görüldü.

Çanakkale Boğazı'nda gemi trafiği iki yönlü olarak askıya alındı. Alev ve dumanlar şehir merkezine kadar ulaştı. Yangın rüzgar etkisiyle daha da sertleşti ve çevre bölgelere sıçradı.

Nedeni henüz belirlenemeyen orman yangını sebebiyle Çanakkale-Çan kara yolu ulaşıma kapatılmıştı. Kıyı Emniyet Müdürlüğü ekipleri yangının deniz tarafına inmesi halinde müdahale için hazır bekliyor. Çanakkale Kepez başlangıçlı orman yangını sonrası hayvanlar da güvenli alanlara aktarıldı. Birçok köy tahliye edildi, vatandaşlar emniyetli alanlara alındı.

Çanakkale Valisi can kaybının yaşanmadığını fakat herkesin dikkatli olması gerektiğini açıkladı. Vatandaşlar şu an için Terzioğlu kız öğrenci yurdunda misafir edilecek.