Cansu kanala atılmış.

Ortaca’nın Mergenli Mahallesi’nde canlı Cansu Kaya, piyasa günü, garson adına çalmış olduğu Dalyan Mahallesi’ndeki restorandan, himmet bitiminin peşi sıra ayrıldı. Kaya’dan henüz sonra çav alınamadı. Dalyan’da kalmış olduğu apart otele gitmeyen Kaya’ya çökertme telefonundan da ulaşamayan yakınları meraklanıp, aramaya başladı. Jandarma ve polise de kaybolma ihbarıyla başvuran yakınlarının kaygılı bekleyişi, salı haset son buldu. Cansu Kaya’nın cesedini, kontrol çalışmalarına eklenmiş bulunan ablası Burcu Kaya aracılığıyla Dalyan’ın Çandır Geçişi Mevkii’ndeki su kenarında bulundu. Üzerinde hoppadak iç çamaşırı mevcut Kaya’nın ölü bedeni ölü açımı kabilinden Muğla Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. 

BOĞULDUKTAN SONRA SUYA ATILMIŞ 

Otopside Kaya’nın cinsî organında ise yaptırmama belirleme edilmiş olduğu antrparantez boğulduktan sonra suya atılmış olduğu belirlendi. Olayla ilişik soruşturmayı derinleştiren jandarma; Kaya’nın son adına görüldüğü eş arkadaşı U.D.’nin de aralarında bulunmuş olduğu 3 kişiyi ifadelerine başvurulmak kabilinden İlçe Jandarma Karakol Kumutanlığı’na götürüldü. 

TABUTUNA VE MEZARINA GELİNLİK KONDU 

Muğla Adli Tıp Kurumu’ndaki işlemlerin peşi sıra Cansu Kaya’nın cenazesi ise zaman yakınlarına teyit edildi. Evinin önüne getirilen Kaya’nın naaşı zaman 16.00’da kılınan namazın peşi sıra mahalle mezarlığında gözyaşları ortamında toprağa verildi. Cenazeye; Kaya’nın yakınları, arkadaşları ve mahalle sakinleri katıldı. Hiç mücerret bulunan Cansu Kaya’nın tabutuna gelinlik örtüldü. Tabutu öpen yakınları, gözyaşlarını tutamadı. Son yolculuğuna uğurlanan Kaya’nın tabutunun üstündeki gelinlik mezarının üstüne kondu. 

ABLASI PERİŞAN OLDU 

Kız kardeşinin sudaki ölü bedeni kabul eden ve harap vaziyetteki ablası 22 yaşındaki Arzu Kaya, ’Arkadaşlarımla Dalyan’a gittik. Arkadaşlarımla oluşturduğumuz ekiple, aramaya bitmeme edecektik. O tam suyun üstünde durağan duran birtanesini gördük. Dalyan’daki tekneciler, durağan duran kişiyi kıyıya çıkardı. Tanığım tekneci susun diyince o anda anladım sudaki insan kız kardeşim. Ondan sonrasını hatırlamıyorum. Ben kardeşimin öldürüldüğünden şüpheleniyorum. Faillerinin ayrımsız an ilkin bulunarak adalete teyit edilmesini ve en ciddi sıklet sıklet cezanın verilmesini istiyorum’ dedi. 

BABA SUÇLULARIN BULUNMASINI İSTEDİ

Arıcılık ve rençperlik işleyen 50 yaşındaki Osman Kaya, ’Ben kızımın adam öldürmeye kurban gittiğini düşünüyorum. Bize maruz bilgilere bakarak şu anda 3 insan sorguya makbuz adına biliyoruz. Eğer onlar değil de ayrımsız eller ise de ayrımsız an geçmiş suçluların ortaya çıkartılarak adalete teyit edilmesini ve cezalandırılmasını istiyorum’ diyerek konuştu. 
Editör: TE Bilişim