Doğallığın yanında tarihi unsurlar bakımından da zengin olan bu ilçe ziyaretçi bakımından da yoğunluk göstermektedir. Burhaniye görülecek yerler içerisinde var olan noktaları ziyaret etmeniz halinde memnun kalacağınız bir tecrübe edinmeniz de söz konusu olabilecektir. Ege kültürünü başarıyla yansıtan Burhaniye görülmesi gereken yerler aynı zamanda da Roma ile Bizans uygarlıkların kalıntılarını da içermesi ile bilinmektedir.

Adramytteion Antik Kenti

Doğal güzellikleri ve tarihi kalıntıları içerisinde barındıran yapıları içerisinde barındıran Adramytteion Antik Kenti Karataş mevkisinde bulunmakta olup; aynı zamanda da Burhaniye’ye 8 kilometre uzaklıktadır. Geçmişe dayalı bilgilere önem veren kişilerin mutlak ziyaret etmesi gereken alan olarak da bilinmektedir.

Ören Plajları

Muazzam doğası ve masmavi denizi ile ilgi çeken Ören Plajları; Burhaniye görülmesi gereken yerler arasında yer almaktadır. Bu bölgede yer alan ziyaretçilerin eğlenceli bir gün geçirmeleri söz konusudur. Eğlence mekanları bakımından zengin olan Ören Plajı;  aynı zamanda da en modern plaj statüsünde de yer almaktadır. 10 km uzunluğa sahip olan Ören Plajı; 60 metre de ene sahiptir.

Kaya Sunakları

Burhaniye yakınlarında bulunan Madra Dağı eteklerinde olan bu sunakların tarihi Cilalı Taş Devri’ne kadar uzanmaktadır. Doğayla iç  içe olan bu kaya sunakları tarih açısından büyük  önem arz etmektedir. Bahadınlı Köyü, Bahadınlı Köyü Mağarası ve Hisarköy Kaya Sunağı muhakkak ziyaret edilmesi gereken noktalar olarak görülmektedir.

İskele Mahallesi

Burhaniye gezi yazıları içerisinde sık sık karşılaşılan İskele Mahallesi; yat limanını içermesinden dolayı bilinmektedir. Tam olarak bir balıkçı koyu olan bu mahalle aynı zamanda iskelesi, yat limanı ve balıkçı tekneleri ile de meşhurdur. Bu bölgeye gelmeniz halinde denizden yeni çıkmış balıkları tüketmeyi unutmamanız gerekir.

Seklil Tepe Çamlığı

Burhaniye’nin 3 kilometrelik uzağında bulunan bir tatil köyü olan Sekili Tepe Çamlığı; doğal güzellikleri ve eğlence merkezi ile öne çıkmaktadır. Seklil Tepe aynı zamanda da geniş bir kumsala sahip olmasından dolayı da tercih edilmektedir.

 Blog Biletbayi'den Balıksesir'de gezilecek yerler hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz.