Özgür Özel'den Meclis’te Ahmet Kaya Protestosuna Vurgu
Özgür Özel'den Meclis’te Ahmet Kaya Protestosuna Vurgu
İçeriği Görüntüle

CHP İstanbul İl Kongresinde Özgür Çelik Güven Tazeledi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 39’uncu Olağan İstanbul İl Kongresi Bayrampaşa Hidayet Türkoğlu Spor Kompleksi’nde büyük bir katılımla gerçekleştirildi. Sabah saatlerinden itibaren partililerin yoğun ilgi gösterdiği kongrede, saat 13.30’da resmi açılış yapıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından kürsü konuşmalarıyla başlayan kongrede, partinin üst düzey yöneticileri, belediye başkanları, delegeler ve üyeler hazır bulundu.

Tek aday olarak seçime giren mevcut İl Başkanı Özgür Çelik, kullanılan 565 oyun 540’ının geçerli sayıldığı seçimde 536 oy alarak yeniden İstanbul İl Başkanı seçildi. Çelik’in yeniden seçilmesi, partililer arasında büyük bir coşku ve umut havası yarattı.

Ozgur Celik Oy Coklugu Ile Yeniden Chp Istanbul Il Baskani Secildi 1760917963

Özgür Özel: Susmayacağız, Geri Adım Atmayacağız

Kongreye katılan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, salonda yaptığı konuşmada İstanbul’un tarihsel önemine vurgu yaptı. Özel, konuşmasında partinin demokrasiye olan bağlılığını vurgulayarak kararlılık mesajı verdi.
“Bu şehir bir çağı kapatıp bir çağı açan bir şehirdir. CHP İstanbul örgütü, baskılara boyun eğmeden dimdik ayakta durmayı başarmıştır. Biz bir kelime eksik konuşursak bu milleti susturacaklar. Bir adım geri gidersek bu ülkeyi yüz yıl geriye götürecekler. Asla eğilmeyeceğiz, geri adım atmayacağız,” ifadelerini kullandı.

Özgür Özel ayrıca Türkiye’de siyasetin yeniden şekillendiğini belirterek CHP’nin kararlı yürüyüşünü sürdüreceğini söyledi. “Biz dostlarımızdan güç alıyoruz, cesaret alıyoruz. Düşmanlarımız kaygılandıkça biz büyüyoruz. Artık Cumhuriyet Halk Partisi Türkiye’nin birinci partisidir ve bu yürüyüş durmayacaktır,” dedi.

Çelik: CHP 102 Yıllık Bir Cumhuriyet Çınarıdır

Kongre sürecinde yeniden aday olan CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik ise yaptığı konuşmada partinin tarihsel mirasına dikkat çekti. Çelik, Cumhuriyet Halk Partisi’nin köklerinin Kuvayi Milliye ruhuna dayandığını hatırlattı:
“Cumhuriyet Halk Partisi, emperyalizme karşı verilen kurtuluş mücadelesinin siyasal biçimidir. Bu parti, Köy Enstitüleriyle Anadolu’ya aydınlığı taşıyan, kadınlara seçme ve seçilme hakkını kazandıran, laikliği ve sosyal adaleti savunan bir partidir. 102 yıldır türlü saldırılara rağmen dimdik ayakta durabiliyorsak bunu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e, halkımıza ve örgütümüze borçluyuz.”

Çelik ayrıca geçmişte partinin karşılaştığı zorlukları anımsatarak CHP’nin her defasında küllerinden doğduğunu ifade etti. “12 Eylül darbesiyle partimiz kapatıldı, yöneticilerimiz hapsedildi. Ancak bu parti bir Anka kuşu gibi her defasında yeniden doğdu,” dedi.

CHP İstanbul Teşkilatı İktidar Yürüyüşüne Hazır

Konuşmasında geleceğe dair mesajlar veren Özgür Çelik, partisinin Türkiye genelinde yükselişe geçtiğini vurguladı:
“2023 seçimlerinden bir gün sonra umutların tükendiği bir sabaha uyanmıştık. Ancak değişim çağrısıyla yeniden ayağa kalktık. Ekrem Başkan’ın değişim çağrısı, Genel Başkanımız Özgür Özel’in vizyonu ve İstanbul’dan yükselen umut dalgası bugün bizi Türkiye’nin birinci partisi haline getirdi. Bu kongre bir sonuç değil, yeni bir başlangıçtır. İstanbul’dan yaktığımız kıvılcım, tüm Türkiye’yi aydınlatacaktır.”

Çelik, konuşmasının sonunda tüm örgüt üyelerine teşekkür ederek, partililere birlik çağrısı yaptı. “Cumhurbaşkanı adayımız Ekrem İmamoğlu ve Genel Başkanımız Özgür Özel ile birlikte iktidara yürüyoruz. Bu kongre, iktidar yürüyüşümüzün önemli bir başlangıcıdır,” dedi.

YSK Kongrenin Devamına Karar Verdi

Kongre öncesinde Yüksek Seçim Kurulu (YSK), İstanbul 45. Asliye Hukuk Mahkemesi’nin durdurma talebini değerlendirdi. Yapılan incelemede, kongrenin usulüne uygun şekilde başladığı ve ilçe seçim kurullarınca durdurulamayacağı karara bağlandı. YSK Başkanvekili tarafından yapılan açıklamada, “Kongrenin devamı yönünde karar verilmiştir. Karar, taraflara ve ilgili birimlere bildirilmiştir,” ifadeleri kullanıldı.

Bu kararın ardından kongre planlandığı şekilde tamamlanarak oylama süreci gerçekleştirildi. Böylece partililer, demokratik süreç içinde yeniden İl Başkanı olarak Özgür Çelik’i seçti.

CHP’de Yeniden Umut ve Değişim Rüzgarı

Kongrenin tamamlanmasının ardından salonda büyük bir coşku yaşandı. Partililer, Özgür Çelik’in yeniden seçilmesini alkışlarla kutladı. Özgür Çelik, sonuçların açıklanmasının ardından yaptığı teşekkür konuşmasında, “Bu sadece bir seçim değil, değişimin kararlı adımıdır. İstanbul’da başlayan değişim, Türkiye’nin her yerine yayılacak. Halkımızla birlikte iktidarı kuracağız,” ifadelerini kullandı.

Kongreye katılan partililer de Çelik’in seçilmesini partide istikrarın ve yenilenmenin bir göstergesi olarak değerlendirdi. CHP İstanbul İl Başkanlığı önümüzdeki süreçte hem yerel yönetimlerdeki başarılarını pekiştirmeyi hem de genel seçimlere güçlü bir hazırlıkla girmeyi hedefliyor.1353975 2064570476