CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, iktidar partisi temsilcilerinin “Millet İttifakı iktidara gelirse Ortadoğulu turistler Trabzon’a gelişi engellenecek” şeklinde kara propaganda yaptığını ve turizmcileri kaygılandırdıklarını belirterek, “Biz bu şehrin evladıyız ve Trabzon’un turizm sayesinde ayakta durduğunu biliyoruz. Turizmi baltalamak, Trabzon’a ihanet etmektir. Bizim sahipsiz bırakılan Trabzon turizmine sahip çıkmak ve ayağa kaldırmak gibi bir görevimiz var. Bunu da iktidarımızda yapacağız" dedi.

“İKTİDAR PARTİSİ ALGI YARATMAYA ÇALIŞIYOR”
CHP Trabzon Milletvekili ve 2. Sıra Milletvekili Adayı olan Ahmet Kaya, seçim çalışmaları sırasında görüştüğü bazı vatandaşların "CHP iktidar olunca Ortadoğulu ve Arap turistleri bölgeye almayacak mı?” sorusuyla karşılaştığını belirterek, “Maalesef özellikle iktidar partisi temsilcileri tarafından böyle bir algı yayılmaya çalışılıyor. Arap turistlerin bölgeye gelişine izin verilmeyeceği ve turizm yatırımlarının heba olacağı yönünde bir kaygı oluşturuluyor.

YATIRIMLARIN HEBA OLMASINA ASLA MÜSAADE ETMEYECEĞİZ
Biz bu şehrin evladıyız. Bu şehrin bugün turizm sayesinde ayakta durduğunu; lokantacısından, taksicisine kadar, berberinden otelcisine kadar binlerce esnafımız turizmden geçimini sağladığını biliyoruz. Bizim turizmi baltalamak değil, daha da geliştirmek gibi bir düşüncemiz var. Çok sayıda iş adamımız bu alanlarda yatırımlar yaptı. Trabzon’umuza çok değerli oteller ve tesisler kazandırıldı.  Bu yatırımların zarar görmesine, heba olmasına asla müsaade etmeyeceğiz.” dedi.

“TRABZON’DA TURİZMİ ÇEŞİTLENDİREREK, 12 AYA YAYACAĞIZ”
Millet İttifakı iktidarında Ortadoğulu turistlerin gelişini engellemek bir yana, Trabzon’da 5,6 ay olan turizm sezonunu 12 aya çıkarmayı ve Trabzon’u sadece Ortadoğulu turistlerin değil Avrupalı turistlerin de tercih ettiği bir şehir haline getirmeyi hedeflediklerini belirten Kaya, “Cumhurbaşkanı Adayımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu 4 Nisan’daki Trabzon ziyaretinde bunun sözünü verdi. İktidara gelir gelmez gerekli altyapı yatırımlarını yapacağız. Trabzon’u 12 ay turist ağırlayacak hale getireceğiz. Böylece hem turizmcilerimiz hem de esnafımız 12 ay boyunca turizmden kazanç sağlayabilecek. Ülkemizde oluşacak güven ortamı ve dış politikalardaki iyi ilişkiler ile şehrimizi turistlerin gözdesi haline getireceğiz.” dedi.

“TRABZON’UN TURİZMDEKİ SAHİPSİZLİĞİNE SON VERECEĞİZ”
Trabzon’da özellikle son yıllarda iktidar eliyle turizmin baltalandığını ifade eden Kaya, “Bize iftira atan AKP temsilcileri son yıllarda Trabzon turizmine verdikleri zararları bir gözden geçirsinler. Koskoca kentin turizmini, 2 yıldan uzun bir süre yöneticisiz bıraktılar. Bir İl Kültür ve Turizm Müdürü dahi atayamadılar. Dünyaca ünlü Sümela Manastırı’mızı 2015 yılında restorasyon gerekçesiyle kapatmışlardı. 5 yılda tam 4 kez kapatıp 3 kez açtılar. Yine birçok turizm merkezimiz turiste kapatıldı. Restorasyonlar yarım kaldı. Akşamdan sabaha kararlar alıp turizmcilerimizi perişan ettiler. Plansızlık ve sahipsizlik nedeniyle hem turizmcilerimiz hem de esnafımız büyük yaralar aldı. Biz bu şehrin öz evlatları olarak sahipsiz bırakılan Trabzon turizmine sahip çıkmaya, turizmcimizi de, esnafımızı da memnun edecek adımları atmaya geliyoruz. Bundan kimsenin şüphesi olmasın.” dedi.

775c178d-1838-4aaa-9f56-4c2f7a822a3a