Çiğ besin diyeti nedir ve nasıl yapılır? Raw food yani çiğ besin diyeti faydaları nelerdir? Hızlı kilo verdirir mi?

Çiğ besin diyeti basitçe işlenmemiş, bütün ve bitki bazlı yemek yemek anlamına gelir. Çiğ besin diyeti faydaları arasında; kilo kaybı, daha iyi beslenme ve kronik hastalıkların önlenmesi yer alır.

Çiğ Besin Diyeti (Raw Food Diyeti) Nedir? Faydaları Nelerdir?

Çiğ gıda diyeti, sınırlı sayıda işlenmiş gıda ile daha çok ham ve organik formda besinleri tüketmektir. Bu diyet çoğunlukla meyve, sebze, kuruyemiş ve tahıl yemeyi içerir. Bazı diyet listelerinde çiğ yumurta, et, balık ve pastörize edilmemiş süt ürünleri bulunur.

Askorbik asit, B1 vitamini ve folik asit gibi vitaminler ısıya çok duyarlıdır ve genellikle gıdalar işlendiğinde kaybolur. Bu yüzden çiğ gıdalar tüketerek besinlerin faydalarından daha çok yararlanabiliriz.

Çiğ besin diyeti faydaları kapsamlıdır. En belirgin faydası besinlerdeki vitamin ve minerallerden daha fazla yararlanmaktır.

İkincisi, çiğ gıda diyeti, çiğ gıdalardaki yüksek lif içeriği nedeniyle kilo vermeye yardımcı olabilir Çiğ gıda diyetinin bir diğer önemli yararı, kanser ve kardiyovasküler hastalıklar gibi kronik hastalıkları önlemeye yardımcı olmasıdır.

Diyetinize dahil edebileceğiniz bazı çiğ gıda fikirleri:

Yeşil salatalar;

meyve ve sebze suları;

Bitki bazlı süt;

Yulaf ezmesi;

Meyveli smoothie’ler;

meyve kaseleri;

incir ve fındıklı salatalar;

domates çorbaları;

Marine edilmiş sebzeler;

kurutulmuş meyve ve sebzeler;

fındık ve tohumlar;

Sebzeli suşi.

Editör: Didem Bektaş