TFF Başkanı Yıldırım Demirören, ABD ile A Milli Takım arasında oynanan özel maçta, 'Adalete Fener Yak' tişörtü giymiş Fenerbahçeli taraftarlarla fotoğraf çekildi. Fotoğrafın yayılması üzerine Demirören'e Trabzonspor taraftarlarından tepki yağdı. Konu ile ilgili Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'na ulaştık ve başkan, FOTOMAÇ'a önemli açıklamalar yaptı. Hacıosmanoğlu, A'dan Z'ye tüm gelişmelere açıklık getirdi. Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören'in Amerika'da "Adalete Fener Yak" tişörtü giyen iki Fenerbahçe taraftarın arasında fotoğraf çektirmesini "Hiç şaşırmadım" diye yorumlayan başkan, "Bizi asıl şaşırtan o tişörtü neden kendisi de giymedi?" diye konuştu.

YAKINDA SONUÇ ALIRIZ
Başkan şöyle devam etti: "Kendisi de 'Adalete Fener Yak' tişörtü giyseydi tam olurdu. O fotoğrafta tek eksik olan odur. Yoksa Demirören'in adalet peşinde koşmadığını, şike yapanları nasıl koruduğunu biliyoruz. O nedenle bunu garipsemedik." Hacıosmanoğlu, UEFA'nın 3 Temmuz 2011 şike süreciyle ilgili TFF'den savunma istemesi ile ilgili de şunları söyledi: "UEFA'dan gelen yazıyı dahi çok basit bir şeymiş gibi gösterip, yine algı yönetimine kalkışıyorlar ama bu kez başaramayacaklar. Önemli hukukçularımızın girişimiyle yakın zamanda sonuç alacağız. Sonuçta Avrupa'nın en güçlü takımlarının küme düştüğü bir yerde, şikenin ayyuka çıktığı bir noktada, UEFA ve FIFA, 'aman düşürmeyelim' demeyeceklerdir."

F.BAHÇE iLE iŞiMiZ YOK
Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu, UEFA'nın yeniden harekete geçmesini şöyle değerlendirdi: "Aslında biz Fenerbahçe'yi şikayet etmedik. Bizim kulüplerle işimiz yok. Yargılandığı tüm kurumlarda suçlu görülmesine rağmen Fenerbahçe hakkında neden işlem yapılmadığını sorduk. TFF'nin bağlı olduğu UEFA'nın suçlu bulduğu bir takım hakkında neden bir şey yapılmadı? Ünlü avukatlarla çalışıyoruz. Bu konu hakkında hazırlanan iki raporu UEFA'ya sunduk. UEFA da konu ile ilgili TFF'den savunma istedi. Olayın özü budur. Bundan sonra olacakları hep birlikte göreceğiz. Bakalım nasıl savunacaklar. Demirören'in bu fotoğraf karesinde yer alması da bununla bağlantılıdır."

Kaynak: Fotomaç
Editör: TE Bilişim