DERİN TALU’NUN SÖZLERİ SOSYAL MEDYADA GÜNDEM OLDU
Defne Samyeli ve Eren Talu’nun kızı olarak magazin dünyasında sıkça gündeme gelen Derin Talu, sosyal medya paylaşımları ve açıklamalarıyla yeniden tartışmaların odağına yerleşti. 22 yaşındaki Talu’nun son paylaşımında kullandığı ifadeler, özellikle ayrımcılık içerdiği gerekçesiyle geniş kesimler tarafından tepkiyle karşılandı.
Geçtiğimiz günlerde ünlülere yönelik narkotik operasyonunda adı geçen Talu, uyuşturucu testi yaptırarak sonuçlarının “negatif” çıktığını açıklamış ve bu konuda gündem olmuştu. Ancak bu kez farklı bir konu nedeniyle sosyal medyada eleştiri yağmuruna tutuldu.

“ÇİRKİN KIZLARLA ARKADAŞ OLMAYIN” SÖZÜ KRİZ ÇIKARDI
Talu’nun yaptığı paylaşımda, kıskançlıkla ilgili görüşlerini aktarırken kullandığı ifadeler tepkiyi büyüttü.
Talu, arkadaş seçiminde dış görünüşü temel kriter olarak gördüğünü belirterek şunları söyledi:
“Etrafınızda kıskanç kişiler olmasını istemiyorsanız çirkin kızlarla arkadaş olmayın. Bu kadar basit.”
Bu sözlerin ardından sosyal medyada binlerce paylaşım yapıldı ve Talu’nun söylemleri eleştiri konusu oldu.
“KISKANÇ İNSANLARIN HEPSİ ÇİRKİN YA DA ŞİŞKO”
Talu’nun açıklaması bununla da sınırlı kalmadı. Kıskançlıkla fiziksel görünüm arasında bağ kurmaya çalışan genç isim, açıklamasını şu ifadelerle sürdürdü:
“Arkadaşlarımın güzel olmasını istiyorum, çünkü o zaman kıskanmıyorlar. Kıskanç insanların hepsi çirkin ya da şişko.”
Bu sözler, sosyal medyada "beden ayrımcılığı", "güzellik baskısı" ve "hakaret içerikli söylem" başlıkları altında sert şekilde eleştirildi.
TEPKİLER ÇIĞ GİBİ BÜYÜDÜ
Talu'nun ifadeleri kısa sürede çok sayıda kullanıcı tarafından eleştiri aldı. Yorumlarda özellikle şu konular öne çıktı:
-
Fiziksel görünüm üzerinden yapılan ayrımcılığın kabul edilemez olduğu
-
Genç takipçilerin bu açıklamalardan olumsuz etkilenebileceği
-
Ünlü isimlerin sosyal sorumluluk bilinciyle hareket etmesi gerektiği
-
“Güzellik” algısının toplumda zaten tartışmalı bir konu olduğu
Birçok sosyal medya kullanıcısı, Talu’nun sözlerinin özellikle genç kadınlar üzerinde olumsuz psikolojik etki yaratabileceğini savundu.

TEST SONUÇLARINI PAYLAŞMIŞTI
Talu birkaç gün önce yaptığı açıklamada, hakkındaki uyuşturucu iddialarına yanıt vermek için test yaptırdığını ve sonucunun tamamen negatif çıktığını söylemişti.
“Hayatımda hiç uyuşturucu kullanmadım” diyerek iddiaları reddeden Talu, bu konuyla ilgili gündemden düşmeden yeni bir tartışmanın ortasında kaldı.
UZMANLAR: ‘SÖYLEMLER TOPLUMSAL ZARAR OLUŞTURUYOR’
Psikologlar ve sosyal medya uzmanları, benzer açıklamaların özellikle genç kızlar arasında “güzellik baskısı” ve “beden algısı sorunlarını” tetiklediğini belirterek ünlülerin daha dikkatli olması gerektiğini vurguladı.
Uzmanlara göre:
-
Fiziksel görünüm üzerinden yapılan aşağılamalar, ayrımcılık ve zorbalık biçimidir.
-
Bu tür ifadeler sosyal medya ortamında hızla yayılır ve normalleşme riskini taşır.
-
Genç takipçiler üzerindeki etkisi uzun vadeli psikolojik sorunlara yol açabilir.
TALU’DAN GERİ ADIM GELİR Mİ?
Derin Talu’nun sözlerine yönelik tartışmalar sürerken, genç ismin açıklamalarına ilişkin bir düzeltme ya da özür yayınlayıp yayınlamayacağı merak konusu oldu.
Ancak haberin yayına hazırlandığı saat itibarıyla Talu’dan yeni bir açıklama gelmedi.





