Trabzonspor bu sezon öncesinde iyi bir hazırlık dönemi geçiriyor. Şu ana kadar MTK ve Gyrimot gibi vasat takımlarla karşılaşan Trabzonspor iştahlı, rakibi ısıran bir takım görüntüsü verdi.

***

Transferlerin kampa katılmasından önce yapılan hazırlık maçlarında mevcut oyunculardan öne çıkan isim  Yusuf'tu. Geçen sene taraftarın tepki gösterdiği isimlerin başında gelen futbolcu hem top ayağındayken hem de topsuz oyunda çok istekliydi. Teknik açıdan zayıf ama defansif olarak iyi durumda yedek olabilecek bir Akbaş var. Akbaş "görev adamıyım bu forma için her zaman savaşırım mesajı "verdi. Uğur yavaş bir stoper izleniminin yanı sıra Akakpo nun gerisinde kalacak gibi. Çünkü akakpo hem hız olarak hem de topu oyuna sokma konusunda Uğur'dan bir adım önde gözüktü. Kampın kapalı kutusu ise kesinlikle Aytaç. Peki takım uyumu ve oyunu nasıl? Takım total futbol oynamaya çalışıyor ama henüz dikine oynama ve sonucu elde edecek son vuruşlarda zayıf. Disiplin iyi.  Top rakipteyken presli ve hırslı Trabzonspor. Lakin topa sahip olma oranı rakiplerin güçsüz olmasından dolayı şimdilik bir ölçü olamaz. Rakiplerin güçsüzlüğü Trabzonspor'un yüzde yüzünü görmemizi engelliyor...

***
Yenilere gelecek olursam Onazi ribaund topları kapıyor iyi pas dağıtıyor. Castillo yeni Yattara olacak gibi akıcı bir kanat ve içe kat ederek oynamayı seviyor. Bero tam gizli forvet gibi oynuyor, bu sene hücumda anahtar olabilecek bir yetenek. Ibanez hücumcu ve hızlı bir bek. Durica sağlamlığı ve doğru hamleleriyle yaşlı diyenlere en güzel cevabı verdi. Ramil İlk kampa katılanlardan, genç ve yetenekli ama biraz pişmesini beklemek gerek.

***

Özetle Trabzonspor kendi sikletinden daha hafif rakiplerle karşılaştı. Güçlü güçsüzü döver. Denk güçler ise birbirini yorar.Bursa maçında iyi bir ağırsiklet maçı izleriz inşallah.

***

Trabzonspor'un hazırlık maçlarında gördüğüm en zayıf bölgesi ise sağ tarafı. Oradan hiç hücum edemedi hazırlık maçlarında... Sağbek transferi çok önemli. Sağ açık da alınabilirse iyi ve diri bir Trabzonspor izleriz. Rakibi boğan bir takım görmek için de dik oynamak için de şu an çok erken.  Lakin bu takımda ümit var, umut var...