Meteoroloji'den edinilen son bilgilere göre, Doğu Karadeniz Bölgesi'nde sıcaklıklar düşüyor, kar yağışı etkili oluyor. Trabzon da o iller arasında...

Yurdun büyük bir kesimi bu hafta sonu yağışlı havaya teslim oldu. Meteoroloji, vatandaşları tedbirli ve dikkatli olmaları konusunda uyardı. Trabzon başta olmak üzere, Rize, Ordu, Giresun, Artvin gibi Doğu Karadeniz illerinde özellikle 25-26 Kasım tarihlerine dikkat çekildi.

Bu tarihlerde kentlerin yüksek kesimlerinde yoğun kar yağışı bekleniyor. Kar yağışı başlarken beraberinde kuvvetli rüzgar, fırtına ve sağanak yağış da getiriyor.

Rize'de şiddetli fırtına! Dev dalgalar görüldü Rize'de şiddetli fırtına! Dev dalgalar görüldü

Öte yandan, hava sıcaklıkları Batı ve Doğu Karadeniz, Doğu bölgeleri ve İç Ege'de 8 ila 10 derece düşecek. Bu hafta sonu belirtilen yerlerde kar görülecek. Son meteorolojik değerlendirmelere göre, hava durumu tahminleri şöyle...

25 Kasım Cumartesi günü Akdeniz ve Güney Ege'de kuvvetli yağış ve soğuk hava bekleniyor. Pazar günü düşük rakımlı yerlerde yurdun tamamı kuvvetli yağmur ve kar yağışı ile karşılaşacak.

26 Kasım Pazar günü hava sıcaklıklarının daha da düşmesi ve Trabzon dahil Doğu illerinde kuvvetli fırtına, yağmur ve kar yağışının görülmesi bekleniyor. Pazar gününe dikkat! Kuvvetli lodos denizlerde de etkili olacak. Bu sistem Pazartesi günü kar yağışını sürdürürken fırtına doğuya doğru kayacak.

Salı günü hava sıcaklıkları artacak ve yağmur devam edecek. AFAD bölgelere göre vatandaşlara uyarı mesajları gönderdi.

Editör: Didem Bektaş