İYİ Parti Trabzon Milletvekili Yavuz Aydın, Kamuda personel alınırken yaş sınırlamasına takılan vatandaşlarımızın sorununu gündeme getirdi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’a soru önergesi vererek memur olmaya çalışan gençlerimizin problemlerini sordu. KPSS’ye girmekte yaş sınırlaması yokken, memur alımında uygulanan yaş sınırını TBMM gündemine taşıdı. 

“Sınava Girerken Yaş Şartı Yok, Memur Olurken Yaş Şartı Var”

 Kamuda idari ve adli yargı, kaymakamlık, araştırma görevlisi ve birçok memur alımlarında yaş sınırlaması bulunmaktadır diyen Aydın şu şekilde devam etti: “Ülkemizin ve özellikle genç yaştaki vatandaşlarımızın en büyük sorunu işsizlikken, kamu personeli istihdam edilmesinde 35 yaş sınırı konulması, işsiz vatandaşlarımızın önündeki en büyük engeldir. KPSS B Grubu için memur alımlarında yaş sınırlandırması bulunmazken KPSS A Grubunda 18 yaşını doldurmak ve 35 yaşından gün almamak şartı aranmaktadır.

Başkan Ahmet Kaya: “Bu kapılar milletin kapısıdır, bu kapılar sonuna kadar millete açtık” Başkan Ahmet Kaya: “Bu kapılar milletin kapısıdır, bu kapılar sonuna kadar millete açtık”

Yaş Şartına Takılmayan Gençlerimiz Mülakatta Eleniyor

Yaş şartına takılmayan gençlerimiz ise mülakat sistemi yüzünden başarılı sayılmadığına dikkat çeken Aydın, birçok vatandaşımız bu şekilde mağdur edilmektedir. Mülakatların kaldırılması, seçimlerden önce söz verilse de maalesef bu söz tutulmamıştır.”

Önergede yer alan sorular şu şekilde:

1.  Kamuda personel istihdam edilirken uygulanan yaş sınırlamasını yeniden revize etmeyi düşünüyor musunuz?

2. TÜİK verilerine göre genç işsizlik  %20.2 oranındayken gençlerin kamuda istihdam süreçlerini kolaylaştırıcı çalışmalarınız oldu mu? Olduysa bu çalışmalarınız nelerdir?

3. Kamuda işe alımlarda mülakatı kaldırma yönünde bir çalışmanız var mıdır? Varsa mülakat ne zaman kaldırılacaktır?

3bb8e025-a2b0-4039-8df8-68a6fadde258

Editör: Haber TS