Doğu Karadeniz Bölgesi'nde yoğun kar yağışı sebebiyle yollar tehlikeli bir hâl almıştı. Rize ve Artvin'de 100 köy yolu ulaşıma kapatıldı.

Yurdun büyük bir kısmında devam eden kar yağışı hayatı felç etti. Doğu Karadeniz'deki bazı illerde pek çok köy yolu ulaşıma kapatıldı. Buzlanma ve don ile birlikte yüksek kesimlerde çığ düşmesi tehlikesi devam ediyor.

Dondurucu soğuk havanın hakim olduğu Rize ve Artvin'de 110 köy yolu daha ulaşıma kapatıldı. Ekipler karla tıkanan yolları açma çalışmalarını sürdürüyor.

Bölgede karla kaplı yollar sebebiyle ulaşımın felç olduğu iller arasında ilk sırada 90 köy yolu ile Artvin geliyor. Merkez, Ardanuç, Arhavi, Borçka, Murgul, Şavşat ve Yusufeli ilçelerinde 90 köy yolu ulaşıma kapandı.

Rize'nin Ardeşen, Çamlıhemşin ve İkizdere ilçelerindeki 14 köy yolunda yolların açılması için çalışmalar devam ediyor. Giresun'un Alucra, Merkez ve Keşap ilçelerinde ise 6 köy yolu şu an ulaşıma kapalı. Rize Belediyesi ve İl Özel İdaresi ekipleri, yoğun kar mesaisinin başında çalışmaları titizlikle sürdürüyor.

Editör: Didem Bektaş