Doğu Karadeniz Bölgesi'nin lideri Trabzon Havalimanı oldu. İşte, Devlet Havalimanlarının Şubat ayına ilişkin detaylı raporu…

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü (DHMİ) tarafından açıklandı. Şubat ayında Doğu Karadeniz Bölgesi'nin en fazla uçak seferi gerçekleştiren havalimanı belli oldu. Trabzon Havalimanı, Şubat ayında Rize-Artvin ve Ordu-Giresun Havalimanı'ndan daha fazla yolcu trafiği ve daha fazla uçuşa ev sahipliği yaptı. Ancak dış hatlarda geçen seneye göre bir düşüş gözlendi.

Trabzon Havalimanı'ndaki uçuş sayıları 2024 Şubat döneminde iç hatlarda 2,760, dış hatlarda ise 367 oldu. İç hatlarda %6'lık artış yaşanırken, dış hatlarda geçen yılın aynı dönemine göre %17'lik bir düşük gözlemlendi.

SSK ve Bağ-Kur Emekli Maaşları İçin Yeni Formüller Belirlendi! SSK ve Bağ-Kur Emekli Maaşları İçin Yeni Formüller Belirlendi!

Yine bu yılın Şubat ayında yolcu trafiğinde de belirgin değişimler yaşandı. İç hatlarda 349,248, dış hatlarda ise 30,212 olmak üzere toplamda 379,460 yolcu Trabzon Havalimanı'nı kullandı.

Editör: Didem Bektaş