Piyasalarda 8 Haziran Perşembe günü döviz kuru tavan yaptı. Şu an itibariyle Dolar TL kuru 23.32 TL, Euro/TL ise 25.40 civarında!

Dolar ve Euro fiyatlarında ciddi bir yükseliş söz konusu. Peki, bu ne anlama geliyor? Yeni zamlar mı geliyor? Türk lirası değer kaybını sürdürmeye devam ederken, seçim ve yeni kabinenin açıklanması, alınan son kararlar, ülkemizde ve dünyadaki anlık gelişmeler döviz piyasasını dalgalandırıyor.

Seçimlerin bitmesinin ardından Türk lirası döviz karşısında hızla değer kaybetmeye devam ediyor. Dün 23.18 olan Dolar bu sabah 23.32 seviyelerine kadar çıktı. Euro 25.39, gram altın 1.458, çeyrek altın 2.385 TL, yarım altın 4.770 TL ve Cumhuriyet altını 9.510 TL bandına fırladı.

Döviz fiyatları ve borsa rekora koşarken, meclisten ve yeni kabineden gelen kulisler her geçen saniye vatandaşı panikletmeye devam ediyor.

Dövizdeki bu depar, vatandaşı üzerken dün akşam aynı dakikalarda Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek Twitter üzerinden Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkürlerini sundu. Şimşek'in tweetindeki şu ifadeler dikkat çekti: "Kısa yollar ve hızlı düzeltmeler olmasa da, deneyim ve bilgimizle potansiyel engellerin üstesinden geleceğimize emin olabilirsiniz."

Editör: Didem Bektaş