Yerel seçimlerin ardından dün Dolar ve Euro zirveden geri dönerken, son fiyatlar merak edilmeye başlandı. Gözler enflasyonda...

Sürpriz sonuçlanan yerel seçimlerin ardından dün hareketsiz başlayan dolar ve euro saat 15 sularında hızla düşüşler yaşadı.

Her iki kurda yüzde 1,50'in üzerinde düşüşler yaşadı. Dolar 31,95 TL'ye kadar gerilerken, Euro ise 34,45 TL'ye geriledi. Ancak her iki kur da bu seviyeler de kalıcı olamayarak yeniden yükselişe geçti.

Dolar bugüne 32,26 TL'den başladı. Euro ise 34,67 TL'den başladı.

Asgari Ücrete Ara Zam Gelecek mi? SGK Uzmanı Açıkladı Asgari Ücrete Ara Zam Gelecek mi? SGK Uzmanı Açıkladı

Piyasalar Türkiye'nin önünde 4 yıllık seçimsiz dönemi fiyatlıyor. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, seçim sonrası yaptığı ilk açıklamasında "Eylül 2023’te açıkladığımız Orta Vadeli Programımızı (OVP) güçlendirerek kararlılıkla uygulamaya devam edeceğiz." açıklamasını yaptı.

Orta Vadeli Programı uygulamak için önlerinde dört yıl boyunca net bir yol olduğunu söyleyen Bakan Şimşek "Programın sahipliğinin güçlü olmaya devam ettiğini belirtmek önemlidir. Fiyat istikrarının sağlanması en önemli önceliğimizdir. Sıkı para ve gelirler politikalarına ek olarak, mali disiplini yeniden tesis etmek ve Merkez Bankası'nın enflasyonla mücadele çabalarını desteklemek için harcama kontrolüne öncelik vereceğiz." dedi.

ABD'li dev yatırım bankası Goldman Sachs, bugün seçim sonrasına ilişkin yayımladığı raporunda Türk Lirası'nın değer kazanacağını belirtti.

Goldman Sachs ekonomistleri seçimin geride kalmasıyla artan sermaye akımlarıyla Türk lirasının geçtiğimiz aylara kıyasla daha iyi performans sergilemesini bekliyor. Raporda sadece mevcut politikalara devam edilmesiyle önümüzdeki haftalarda sermaye girişinin tekrar başlayacağı öngörüldü.

Yarın mart ayı enflasyonu açıklanacak. TÜFE'nin mart ayında aylık yüzde 3,5, yıllık bazda ise yüzde 69,1 artması bekleniyor. Enflasyon şubat ayında aylık yüzde 4,53, yıllık ise yüzde 67,07 düzeyinde gerçekleşmişti. TCMB enflasyonu dizginlemek adına politika faizini yüzde 45'ten yüzde 50'ye yükseltmişti.

Dün açıklanan İstanbul enflasyonunda perakende fiyatlar mart ayında aylık yüzde 3,93, yıllık bazda ise yüzde 78,25 artış kaydetti.

Editör: Didem Bektaş