Fenerbahçe ve Türk futbolunun göz bebeği adeta yetenek abidesi Arda Güler, Sarı Lacivertlilerdeki performansıyla adından söz ettirmeye devam ediyor. Dinamo Kiev ile oynanan maçta resital yapan ve Avrupa'nın yakın takibine giren Arda Güler için 3 dünya devi Fenerbahçe'ye transfer teklifinde bulundu.

GENÇLERBİRLİĞİ'NİN PAYI BULUNUYOR

Gençlerbirliği'nden transfer edilen Arda Güler için yapılan anlaşmaya göre oyuncunun bonservisinden gelecek paranın yüzde 20'si Ankara ekibine gidecek. Şu an transfer yasağı bulunan Gençlerbirliği cephesi, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un kendilerine bu pay için bir paket teklif yapacağını açıklamıştı.

Fenerbahçe'de forma giyen Arda Güler'in bonservisindeki pay ilgili geçtiğimiz günlerde İstanbul'da Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ile yaptıkları görüşmeye değinen Gençlerbirliği Başkanı Niyazi Akdaş, Ali Koç ile bir rakam konuşmadıklarını ifade ederek, "Arda ile ilgili Sayın Ali Koç ile konuştuk. O kadar nazik davrandı ki, sakat ayağıyla arabaya kadar 2 kat indi beni arabaya geçirdi. Çok görgülü bir ailenin çocuğu. Para konuşmadık. Geçen sezon 1,3 milyon o verdi ben de 2,5 istedim. Sanki ben şu anda 2,5 istiyormuşum gibi algı yaratılıyor, eski şeyleri tekrar yazıp yazıp duruyorlar. 1 kuruş para konuşmadık. Onun bana söylediği, ben bir paket hazırlayacağım, bu paket ile sizin transfer yasağınıza katkı vermeye çalışacağım. Şimdi biz ondan haber bekliyoruz. Bazı atılımlarımız daha var onlardan da bekliyoruz. Transfer yasağını açacağımıza inanıyorum. Ocak'tan önce açalım ki, yeni transferleri n protokol ile alıp takıma adapte edebilelim" ifadelerini kullanmıştı.

DÜNYA DEVLERİNİ PEŞİNE TAKTI

Fenerbahçe'nin 17 yaşındaki genç yıldızı Arda Güler transferin gözde ismi oldu. Sarı-Lacivertli kulübün geleceğe dair çok şey beklediği ve A Milli Takım'a da seçilen Arda Güler için yaz transfer döneminde 2 takımdan teklif geldi.

Ajansspor'un haberine göre Arda Güler için yaz transfer döneminde Alman devi Bourissa Dortmund 22.5 milyon Euro, Hollanda'nın güçlü takımı Ajax ise 17 milyon Euro'luk teklif yaptı. Sarı-Lacivertliler iki kulübünde teklifini kabul etmedi. Dortmund'un yeni bir teklif hazırlığında olduğu ve Fenerbahçe'nin Arda Güler için istediği rakama yakın bir teklifte bulunacağı belirtiliyor.

Öte yandan geçtiğimiz sezon Galatasaray'da danışmanlık görevi yapan ve uzun yıllar Real Madrid ve Lille'de çalışan şu anda ise dünya devi Paris Saint Germain'de  sportif danışmanlık yapan Luis Campos, Arda'yı takibe aldı. 

Arda Güler, şu ana kadar Fenerbahçe formasıyla çıktığı 29 maçta 6 gol atıp 6'da asist yapma başarısı gösterdi.

Tüm futbolseverler Arda Güler'in başarılı olup ülkemizi yurt dışında başarılı bir şekilde temsil etmesini istiyor.