2022 Dünya Kupası finalinde Arjantin, Fransa'yı normal süresi 2-2, uzatma devreleri ise 3-3 beraberlik ile sona eren maçın penaltı atışları sonrası mağlup etti ve tarihinde 3. kez Dünya Kupası'nı müzesine götürmeyi başardı.

Katar'ın Lusail şehrinde bulunan Lusail Stadyumu'nda oynanan mücadelenin ilk golü 23. dakikada Lionel Messi'nin penaltıdan attığı gol ile gelirken, ilk golden önce penaltıyı alan Angel Di Maria, 36. dakikada bu kez kendisi topu ağlara gönderdi ve takımını 2-0 öne geçirdi. Fransa'nın gollerini ise 80. dakikada penaltıdan ve 82. dakikada sol çaprazdan yaptığı vole ile kaydetti.

Uzatma devrelerinde ise Arjantin'in 108. dakikada Lionel Messi ile attığı gole, Fransa 118. dakika yine Kylian Mbappe'nin penaltıdan attığı gol ile yanıt verdi ve maç 3-3 sona ererek penaltılara gitti.

Karşılaşma bu skorla sona ererken Arjantin, penaltı atışları sonrası tarihinin 3. Dünya Kupası'nı kazanmayı başardı.

1986'DAN SONRA İLK KEZ

1986 yılında Diego Armando Maradona'nın önderliğinde Meksika'da kupaya uzanan Arjantin, tam 36 yıl sonra Dünya Kupası'nda zafere ulaşmayı başardı.

FRANSA BU KEZ FİNALDE KAYBETTİ

2018 Rusya'dan sonra 2022 Katar'da da zafere ulaşan Fransa, 2022 Dünya Kupası'nda da finale yükselmeyi başardı ancak bu kez büyük zafere ulaşan taraf olamadı.

KYLIAN MBAPPE MAÇTA TUTTU

80 dakika Arjantin'in kontrolünde geçen maçta 80. dakikada penaltıdan attığı gol ile fark 1'e indiren Mbappe, 82. dakikada beraberlik golünü atıp takımını maça tutundurmayı başardı.

MESSI REKOR KIRDI

Bu maç ile birlikte Dünya Kupası tarihindeki 26. maçına çıkan Lionel Messi, Lothar Matthaus'un 25 maçlık rekorunu kırarak Dünya Kupası tarihinde en çok maça çıkan futbolcu oldu.

Editör: Haber TS