Konu ile ilgili yakınları tarafından verilen bilgilere göre Keşan ilçesinde ikamet eden avukat Hakan Çağıl Taşdelen avlanmak amacıyla İpsala’ya gideceğini söyledi ve evden çıktı. 22 AAL 835 plakalı aracı kullanan Taşdelen’den o andan sonra haber alınamadı. Aramalara cevap vermeyen ve hiçbir şekilde haber alınamayan Taşdelen’le ilgili ailesi jandarmaya başvurdu. Vakit gecikmeksizin başlatılan aramalarda Taşdelen’in aracına ulaşıldı.

Aracın kanaldan çıkarılmasının ardından yapılan incelemede Hakan Çağıl Taşdelen’in aracın içinde olmadığı görüldü ve bölgeye özel dalgıçlar yönlendirildi. Belli bir süre bölgede dalarak arama yapan dalgıçlar da Taşdelen’e ulaşamadı ve havanın kararmasıyla birlikte arama çalışmalarını sonlandırdı.

Sabah özel dalgıçların kaldığı yerden aramalara devam edeceği belirtilirken, sabaha kadar geçecek olan sürede de aracın bulunduğu kanalın suyunun boşaltılacağı açıklandı. Evli olan Taşdelen’in diğer yandan jandarma tarafından bölgede aranmasına da devam ettiği bildirildi.