DGS, 2 yıllık ön lisans eğitimini 4 yıllık lisans eğitimine tamamlamak isteyen adayların katıldığı sınavdır. 2021 DGS başvuruları bugün başladı. Başvuru şartları nelerdir, ücreti ne kadar? Detaylar sizlerle...

Dikey Geçiş Sınavı başvuruları 21 Mayıs 2021 tarihinde yani bugün başlıyor. Başvurular 31 Mayıs'a kadar devam edecek. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı tarafından düzenlenen 2021 DGS'ye katılım sağlayacak öğrencilerin kazandığı puanlar sadece sıvanın yapıldığı yıl içinde geçerli olacak.

Başvurunun son gününü kaçıran adaylar ise 8 Haziran'da geç başvuru yapabilecek.

Başvurular ais.osym.gov.tr adresinden yapılacak ve başvuru kılavuzu ÖSYM'nin sitesinden yayımlanacak. Sınav sayısal ve sözel bölümlerden oluşan bir yetenek testi olacak. Her testte 120 soru yer alacak. Sınav süresi 180 dakika.

2020 yılı sınav ücreti 130 TL idi. Bu yılki sınav ücreti henüz açıklanmadı. Adaylar sınav ücretini ÖSYM e-İşlemler'deki Ödemeler kısmından kredi ve banka kartı ile yatırabilecek. Veya belirtilen bankalardan birine ücreti yatırabilecek.

DGS 11 Temmuz 2021 tarihinde uygulanacak. Toplamda 150 dakika süren DGS sınavı 2021 sonuçları, ÖSYM takvimine göre, 12 Ağustos 2021 tarihinde açıklanacak.

Ücret yatırılabilecen bankalar: Akbank, Finansbank, Ziraat Bankası, Albaraka Türk, Kuveyt Türk Katılım Bankası, Vakıf Katılım Bankası, ING Bank ve Halkbank.