Fen Bilgisi Hayatın okul dersleri içerisinde en çok işleneni hangisidir denildiğinde

Fen Bilgisi dersi akla gelmektedir. Hayatta yaşanılan her şey Fen Bilgisi dersine yansımaktadır.  

Bu sebeple bu ders aslında çok zor bir ders değildir. Okulda öğrenilen dersin yaşam içerisinde gözlemlenmesi ile bu ders çok kolay bir şekilde başarılabilecektir. Fen Bilgisi dersinin zor olduğu ile ilgili önyargılar bulunmaktadır. Bu önyargılardan kurtularak Fen bilgisi dersine çalışmaya başlayan öğrenci başarılı olacaktır.  

Fen Bilgisi Hangi Konuları İçerir?

Bu ders hayatın aynasıdır denildiğinde bu sözün ne kadar doğru olduğunu dersin konularından anlamak mümkün olmaktadır. Güneş sisteminden dünyanın hareketleri konusuna, vücudumuzdaki sitemlere kadar pek çok konu Fen Bilgisi ders konuları olarak kitaplarda yer alır. Bunların yanında madde, elektrik, ısı, ses, canlılar, hücre, dünya, ay, güneş gibi daha pek çok konu Fen Bilgisi dersinin konuları arasında sayılabilmektedir. Yani hayatın ve insanla ilgili olan her şey aslında Fen Bilgisi dersinin konusudur denilebilir.  

Fen Bilgisi Dersine Nasıl Çalışılırsa Başarılı Olunur?

Fen Bilgisi dersine çalışmak üzere hazırlık yapan biri öncelikle bu dersin çalışınca başarılabileceğine inanmalıdır. Böylece kendine bir yol çizer ve başarıya ulaşabilir. Fen Bilgisi konu anlatımı konularına nasıl çalışılacağı şu şekilde sıralanabilir:

  • Fen Bilgisi dersi kavrama ve kavradığını yorumlama ile ilgili bir derstir. Öğrenilen konularla ilgili yorum yapılabilmesi Fen Bilgisi dersi için oldukça önemlidir.
  • Deneyler bu dersin olmazsa olmazıdır. Bu sebeple mümkün olduğunca evde ve uygun ortamlarda deney yapılmalıdır.
  • Sevdiğini ilginizi çeken konuları örneğin canlılar dünyası konusunu öne alarak keyifli vakit geçireceğiniz konulardan başlayablirsiniz.
  • Fen Bilgisi dersinde ezber yapmak uygun değildir. Okulda dersi dinleyerek öğrenilen konuların birbirinin üzerine bina edilmesi gerekmektedir. Sarmal eğitim de denilen bu yolla her bilgi bir sonrakinin üstüne bina edileceği için her konu öğrenilmelidir.