İhtiyaç sahiplerine devlet tarafından sosyal destekler sunulmaktadır. Bu desteklerden bir tanesi de nakdi olan yardımları. Ayrıca ihtiyaç sahiplerine kömür yardımı, yiyecek yardımı, giyecek yardımı, kira yardımı, elektrik faturası yardımı ve ev tadilatı gibi yardımlarda sunulmaktadır. Bulunduğunuz ildeki ikametgah adresinize göre kaymakamlıklarda bulunan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Kuruluşuna başvurabilirsiniz.

Devletin gerek salgın öncesi gerekse sağlığın sonrasında yaptığı birçok destek bulunmaktadır. yaptığı destekler genellikle 200 Türk Lirası ile 800 Türk Lirası arasında değişiklik göstermektedir.  Kalıcı olarak sağlamış olduğu destekler için, yaşadığınız illerdeki kaymakamlıkta bulunan sosyal dayanışma ve yardımlaşma vakıflarına bizzat başvuru gerçekleştirebiliyorsunuz.

İhtiyaç sahiplerine yardım paraları vermektedir. Yardımlar türüne göre farklılık göstermektedir ve nakdi para yardımı sağlanmaktadır. Genellikle 200 Türk Lirası ile 800 Türk Lirası arasında olmaktadır.

Doğum yapan annelere de para verilmektedir. İlk çocuk için 300, ikinci çocuk için 400 ve üzeri çocuk için ise 600 TL para verilmektedir. 65 yaş üstü herhangi bir sosyal güvencesi olmayan kişilere 3 ayda bir 65 yaş üstü maaşı verilmektedir. Engelli bireylere engellilik maaşı ve bakım maaşı da verilmektedir. Öğrencilere devlet tarafından burs verilmektedir. Yardıma muhtaç olan ve herhangi bir sosyal güvencesi bulunmayan kişilere fakirlik maaşı da verilmektedir. Bu yıl içinde yapılan sosyal yardımlar;

Eğitim ve Sağlık yardımları sosyal devlet yardımları,

Eğitim yardımları,

Engelli vatandaşlara ve onlara bakmakla yükümlü olan kişilere yapılan yardımlar,

Yakacak,

Gıda,

Giyecek,

Kira yardımları,

Doğal afet yardımları,

Terörden Mağdur olan kişilere yapılan yardımlar,

Projelere verilen destekler, Yardımlardan yararlanabilmek için başvuru yapabileceğiniz kurumlar;

 Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları,

 Sosyal Politikalar İl müdürlükleri,

Vakıf Genel Müdürlüğü,

Belediyeler

İhtiyaç sahiplerine kömür yardımı, yiyecek yardımı, giyecek yardımı, kira yardımı, elektrik faturası yardımı ve ev tadilatı gibi yardımlarda sunulmaktadır. Bulunduğunuz ildeki ikametgah adresinize göre kaymakamlıklarda bulunan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Kuruluşuna başvurabilirsiniz.

Editör: TE Bilişim