13 milyondan fazla emekli bayram ikramiyesini beklerken, ödeme tarihi açıklandı. Kurban Bayramı ödemesi zamlı olacak!

Her sene Ramazan ve Kurban Bayramlarından önce emeklilerin hesabına 1.000 TL ikramiye yatırılıyor. Buna göre; Ramazan Bayramı emekli ikramiyeleri mayıs ayının ilk haftasında hesaplara yatırılacak. Sürekli iş göremezlik geliri alanlar da ikramiye alabilecek.

Kurban Bayramı ikramiyesi 12 la 16 temmuz tarihleri arasında yatırılacak. Üstelik Temmuz ayında hem bayrak ikramiyesi hem de zam geliyor.

Ocak-Temmuz aylarında 6 aylık enflasyona göre zam alan emekliler, bu Temmuz'da zamlı ikramiyelerini alabilecek.

SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı emeklilerinin ikramiyelerinin aynı gün ödenmesi bekleniyor.

3.5 günlük bayram tatilinden hemen önce ikramiyeler yatırılmış olacak. Öte yandan yeni emekliler de bu ikramiyeden faydalanabilecek. Vefat eden emeklilerin hak sahipleri de ikramiyeyi alabilecek. Dul ve yetimler ikramiyeden hisseleri oranında yararlanacak. Hem eş hem çocuk ikramiye alabilecek.

İkramiye Kimlere Verilecek?

Bayram ikramiyesi; emekliler, şehit yakını ve gaziler, ölüm aylığı alanlar, vazife ve harp malullüğü aylığı alan er ve erbaşlar, şeref aylığı alanlar, geçici köy korucuları, şampiyon sporcular, Kore, Kıbrıs ve İstiklal Savaşı gazileri, terörden zarar görmesi sebebiyle aylık bağlanan siviller ile bunlardan hayatını kaybedenlerin hak sahiplerine veriliyor.