Yeni yıla girilmesiyle birlikte peş peşe gelen zam haberleriyle bunalan Türkiye, bugün mobilyadaki KDV oranının düşürülmesiyle rahat bir nefes aldı.

Hazine ve Maliye Bakanı berat Albayrak bugün yaptığı açıklamayla hem evlenmeyi düşünen çiftlere, hem de mobilya sektöründe faaliyet gösteren firmalara müjdeli haberi verdi. Bir süre % 18’den % 8’e düşen mobilyadaki KDV oranı 30 Haziran 2019 tarihinde sona ermiş ve yeniden eski halini almıştı. Son 6 aydır % 18 olarak uygulanan mobilya KDV oranının bugünden itibaren yeniden % 8 olarak  uygulanacağı açıklandı.

Kamu Bankalarının Kredi Faizlerinde de İndirim Yapıldı

Yeni yapılan KDV indirimiyle ilgili herhangi bir tarih kısıtlaması yapılmaması, bundan sonra mobilya KDV oranının sabitlendiğini ve tekrar yükseltilmeyeceğini gösteriyor. Bunun yanında Berat Albayrak esnafın ve tarım işiyle uğraşanların kamu bankalarına başvurarak alacakları kredilerdeki faiz oranının da % 12’den % 9’a düşürüldüğünü açıkladı. Çalışan kesime nefes aldıracak bu haberden sonra kamu bankalarına daha fazla kredi başvurusu yapılmasının önü açılacak.