Tutuklu bulunan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun, önceki dönem Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı'ya hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı davanın duruşması İstanbul Anadolu Adliyesi'nde görüldü.
Duruşmaya katılmak üzere Silivri'den yola çıkarılan İmamoğlu'nun, nakil sırasında yaşanan araç arızası nedeniyle adliyeye getirilemediği bildirildi. Bunun üzerine İmamoğlu duruşmaya Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı.
DURUŞMAYA GİDERKEN GERİ DÖNDÜRÜLDÜ
Duruşmada söz alan Ekrem İmamoğlu, sabah saatlerinde cezaevinden çıkarıldığını ve bir süre yol aldıktan sonra aracın durdurulduğunu söyledi.
İmamoğlu, aracın arızalandığının kendisine bildirildiğini belirterek yaşanan sürece tepki gösterdi ve adliyeye getirilmemesinin bilinçli bir tercih olduğunu öne sürdü.
PSİKOLOJİK BASKI İDDİASINDA BULUNDU
SEGBİS üzerinden yaptığı açıklamada İmamoğlu, yaşananları eleştirerek psikolojik baskıya maruz bırakıldığını savundu.
İmamoğlu, duruşma salonunda hazır bulunmasının engellendiğini iddia ederken, konuyla ilgili gerekli işlemlerin yapılmasını talep etti.

MAHKEMEDEN ARAÇ ARIZASI AÇIKLAMASI
Duruşma hakimi ise mahkemenin sanığın duruşmada hazır edilmesi için gerekli yazışmaları yaptığını belirtti.
Hakim, ilgili kurumlardan gelen bilgilere göre nakil aracında arıza meydana geldiğinin kendilerine bildirildiğini ifade etti.
SAVUNMA YAPMADI, DAVA ERTELENDİ
Yaşanan gelişmelerin ardından Ekrem İmamoğlu'nun savunma yapmama kararı aldığı bildirildi.
Mahkeme heyeti, eksik işlemlerin tamamlanması amacıyla duruşmayı 11 Eylül tarihine erteledi. Bir sonraki celsede İmamoğlu'nun mahkeme salonunda hazır edilmesi için ilgili kurumlara yeniden müzekkere yazılmasına karar verildi.




