TRT Ortak Yapımı “Elli Kelimelik Mektuplar” sinema filmi bugün tanıtıma girdi. İşte filmin konusu, oyuncu kadrosu, yayın tarihi gibi detaylar...

Adnan Menderes döneminde pek çok önemli görevde bulunan Tevfik İleri’nin 27 Mayıs darbesiyle Yassıada’ya sürgün edilişi ile başlayan hikâye, İleri'nin ailesinin yaşadıklarını gerçek olaylardan esinlenerek ilerliyor. TRT Ortak Yapımı sinema filminin tanıtımı yayımlandı. Menderes döneminde bakanlık, başbakan yardımcılığı gibi görevlerde bulunan Tevfik İleri'nin yaşamı kaleme alındı.

Elli Kelimelik Mektuplar filmi o dönemin haksızlıklarına ışık tutacak. 27 Mayıs darbesi, Tevfik İleri'nin Yassıada'ya sürgün edilişi, aylarca kötü muamele görmesi ve sadece elli kelime yazma hakkı verilen mektupları filme damga vuracak. Film, zorluklara ve bu zorluklara göğüs geren hukuk mücadelesine ve bir aşk hikayesine yöneliyor.

Elli Kelimelik Mektuplar filmi, Sadık Yalsızuçanlar’ın "Vefa Apartmanı" kitabından uyarlandı. Türkiye'nin 1950'li ve 60'lı yıllarını anlatıyor. Filmde Gizem Karaca, Tevfik İleri'nin avukatını, İlker Kızmaz ise askeri kızdıran bir gazeteciyi canlandırıyor. Film, 10 Eylül'de seyirciyle buluşacak. Gizem Karaca, İlker Kızmaz, Tekin Temel, Derya Alabora ve İlhan Şeşen başrolleri paylaşıyor. Yönetmen koltuğunda Emir Khalilzadeh oturuyır. Yapım şirketleri Medya Fikir Kulübü - İstanbul Medya Akademisi. Senaryo ise Nevin Şahin'e emanet.

Editör: TE Bilişim