Cumhuriyet'in 100. yılı sebebiyle emekli vatandaşlara ikramiye ödeneceği duyuruldu. Hükümet detayları verdi. İşte, masadaki o rakam ve tarih...

Temmuz ayında yapılan emekli zammı kimseyi memnun etmeyince hükümet tüm kurmaylarla harekete geçti. Ekim ayında TBMM açılacak ve emekli maaşına zam konusu ilk görüşülecek konuların başında yer alacak.

Emekli maaşı zammı dışında bir de Cumhuriyet'in kuruluşunun 100. yıl dönümü şerefine tek sefere mahsus tüm emeklilere 5 bin TL ikramiye verilecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan konu hakkında ilk açıklamayı yapmıştı. Emekliye 100. yıl ikramiyesi ne zaman ödenecek?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı ikramiye hususunda çalışmalarını sürdürüyor. Masaya gelen ilk teklif 5 bin TL oldu. İddiaya göre bu rakam üzerinde karar kılındı. Emekli ikramiyesi tutarı kesinleşince 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı öncesi kamuoyu ile paylaşılacak. Böylece geliri enflasyon karşısında eriyen 15 milyon emeklinin 5 bin liralık ikramiye ile bir nebze olsun rahatlatılması bekleniyor.