Bir son dakika EYT gelişmesi: Emeklilikte yaşa takılanlarda kademeli prim günü şartı aranacak. İşte son dakika haberinin detayları!

EYT yasa teklifi TBMM Başkanlığına sunuldu. Kademeli prim günü aranma şartı sosyal medyada gündem olurken, EYT haberlerini yakından takip edenler bunun anlamını merak etmeye başladı.

8 Eylül 1999 öncesinde sigortalı çalışmaya başlayanlar, yaş haricindeki şartları sağlayarak erken emekli olabilecek. Kademeli prim günü şartı SSK'lılar için geçerli olacak ve 5 binden 5 bin 975 güne kademeli prim günü hesaplaması yapılacak. Emekli Sandığı ve BAĞ-KUR'lular için kademeli prim günü 7 bin 200, erkekler için 9 bin günü doldurma şartı aranacak. İşte kademeli emeklilik tablosu…

Milyonlarca kişinin beklediği Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) yasasında yeni bir gelişme yaşandı. Twitter ve sosyal medyada EYT'yi bekleyenler kademeli prim günü hesaplaması için bu haberi inceliyor. İşte emeklilik tablosu ve prim günü hesaplaması...

Teklifte kısmi emeklilik ile ilgili bir düzenlemeye yer verilmedi. Teklif önümüzdeki hafta çarşambaya kadar yasalaşacak.

Editör: Didem Bektaş