Erik suyunun kabızlık için kullanıldığını biliyor olsanız da, kuru erik suyunun kilo kaybı için faydalarından haberdar mısınız? Erik suyu ile zayıflama iddiası doğru mu?

Sağlıklı, aktif bir yaşam tarzı ve dengeli beslenmenin yanı sıra kuru erik suyu gibi besleyici içecekler tüketmek kilo verme çabalarınızı hızlandırabilir! Erik suyu, yoğun besin içeriği ve yağ yakıcı özelliği ile kilonuzu kontrol altında tutmanıza yardımcı olabilir!

Erik suyu zayıflatır mı sorusuna uzmanlar şöyle yanıt veriyor.

ERİK SUYU İLE KİLO VERMEK MÜMKÜN

Piyasada bulduğunuz birçok meyve suyu, kilo vermenize yardımcı olmayan şeker ve diğer katkı maddeleri ile yüklüdür. Evde yapabileceğiniz bazı taze meyve suları bile istenmeyen kiloları artırabilir, bu nedenle her gün ne içmeyi seçtiğiniz konusunda dikkatli olmanız gerekir.

Özellikle erik suyu söz konusu olduğunda, kilo verme etkinliğini destekleyecek yeterli araştırma yoktur. Bununla birlikte, anekdot niteliğindeki kanıtlar, kuru erik suyunun kilo vermeye yardımcı olabileceğini düşündürmektedir. Sağlığınız üzerinde herhangi bir olumsuz etkiye neden olmayacağı için kesinlikle denemeye değer.

Kilo vermek istediğinizde kuru erik çok yardımcı olabilir. Erik suyunun zayıflamaya katkısı; bağırsak hareketini düzenlemeye yardımcı olması ve böylece atıkları vücudunuzdan uygun şekilde atmasıdır.

Bu da vücudunuzun toksinleri dışarı atan diğer organlarına daha az baskı uygular ve onların yağ yakma ve enerji üretme çalışmalarına olanak tanır.

Erik, lif, antioksidanlar ve potasyum gibi birçok başka besin içerir. Bildiğiniz gibi diyet lifi sindirim sistemi için önemlidir ve sindirimden atıkların vücuttan atılmasına ve kabızlık sorunlarına kadar her şeyi etkiler.

Lif içeren yiyecekler daha uzun süre tok hissetmenize yardımcı olabileceğinden, iştahı bastırıcı olarak da çalışır. Bu, kuru erik tüketerek ve erik suyu içerek, öğün aralarında sık sık atıştırmak zorunda kalmayacağınız anlamına gelir, bu da kilo vermeye çalışırken size yardımcı olur.

ZAYIFLAMAK İÇİN ERİK SUYU NASIL TÜKETİLMELİDİR?

Erik suyu ile zayıflama rutininde bu ürünü şu şekilde kullanabilirsiniz…

Atıştırmalık veya tatlı isteklerinizi gidermek için kuru erik suyu kullanmak kilo vermenize yardımcı olabilir. Aldığınız meyve suyunun yüzde 100 doğal olduğundan her zaman emin olmanız gerektiğini unutmayın. Önemli olan rafine şeker tüketiminden kaçınmaktır.

Sadece kilo vermeye yardımcı olmakla kalmaz, aynı zamanda A vitamini, C vitamini, kalsiyum ve demir gibi temel vitaminleri, mineralleri ve antioksidanları da içerir. Bununla birlikte, bu meyve suyunun alımını sınırlamayı da hatırlamanız gerekir. Bir bardak kuru erik suyundan 182 kalori alırsınız. Yalnızca canınız tatlı çektiğinde bir bardak erik suyu tüketmelisiniz.

Editör: Didem Bektaş