Ülkemizde düzenleme yapılan emeklilik ile alakalı sıkıntılarını dile getirdi vatandaşımız. Emeklilik için Yaş sorunu olan birçok sivil kuruluşular çözüm aramaya yönelik çalışmalarına soluksuz devam etmektedir. Doğal olarak vatandaşımız erken emeklilik için arayış içersin de emekliliğin tadını çıkarmak istiyor.

Yapılan araştırma ve uzmanların vermiş olduğu tavsiyeler doğrultusunda yeni çözümler gündeme geliyor. 5 altın kural gündeme bomba gibi geldi. Bu yeni araştırma ve metotlar sayesinde erken emekli olmak fırsatı siz vatandaşlarımıza sunuluyor.

Çalışan vatandaşlarımızın hayali erken emeklilik ama bu ilerleyen yaşlar da olacağı bilgisi endişelendirdi. Vatandaş çok yaşlanmadan erken emekli olmak istiyor ve emekliliğin tadını çıkarmak istiyor bunun için çeşitli çözüm arayışına giriyor.

Erken emekli olmak için yeni yöntemler

Emeklilik için erkene alınması talebi devlet tarafından bir hayli ciddi bir mesele haline geldi. Bu hareketlenme neticesinde. Vaziyet böyle olunca bu sayılar gün geçtikçe artmakta ve ciddi rakamlara ulaşmıştır. Emeklilikte yaş sorunu yaşayan vatandaş için çözüm içerisinde olduğunu belirtti. Yaş sorunu olan birkaç sorunu minimuma indirme çalışmaları hız kesmeden devam etmektedir ve kısa süre içerisinde bu sorunu halledeceğini belirtti.

Kesinlikle cinsiyet ayrımı gözetmeksizin yürütülen çalışmalar erkek için ne gibi bir tablo çiziliyor ise kadın çalışanlarımız için de aynı durumdan faydalanacakları kesinlikle belirtilmiştir.

Kadın Çalışan için erken Emeklilik

Kadın çalışanlarımızın erken emekli olabilmelerini oluşturan durumların en önemlisi doğum borçlanması gerekmektedir. Bütün çalışan kadınlarımız bu durumdan kesinlikle faydalanmaları mümkündür. İstenilen kriter çalışan kadının çalışma süresi içerisinde doğum yapmış olmasıdır.

Erkeklerde Askerlik Borçlanması

Erkeklerde kadın çalışanlarımızda olduğu gibi doğum borçlanması söz konusu değildir. Bu duruma benzer şekilde askerlik borçlanması bulunabilmektedir. Askerlik yaptığı dönem ve süresi hesaplatılarak bunlarla birlikte emeklilik tarihlerinde oynama yapılması mümkündür. Bu işlemler neticesinde değerlendirmelere sonucunda erkek vatandaşımızın emeklilik tarihlerini öne çekmeleri mümkün olabilir.

Editör: TE Bilişim