Trabzonspor'da seçime tek aday giren Ertuğrul Doğan, Trabzonspor Divan Kurulu'nu ziyaret ederek açıklamalarda bulundu.

TRABZONSPOR DİVAN KURULU BAŞKANI ALİ SÜRMEN: TEŞEKKÜR EDİYORUZ

Trabzonspor Divan Kurulu Başkanı Ali Sürmen açıklamalarında, ''Başkan adayımız ama tek aday olduğu için başkanımız diye hitap ediyoruz. Bugün trafiği yoğun. Hemen onun için sohbete geçelim diyoruz. Sayın başkanımız 5 yıldır, 2018’den beri Trabzonspor’un yönetimlerinde, üst düzeylerde, son olarak da Asbaşkan düzeyinde görevler yaptı.  Şampiyonlukta, sayın Ahmet Ağaoğlu ile birlikte büyük bir pay sahibi olarak Trabzonspor tarihine geçtiler. Şimdi de, alınan olağanüstü kongre kararı gereği, sayın Ertuğrul Doğan Asbaşkanımız, Başkanlığa talip oldu. Hem bu zor zamanlarda talip olmasından dolayı, hem de bugüne kadar hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Elbette Divan olarak camia adına beklentilerimiz olmuştur. Bütün adaylardan da bu beklentileri dile getirmekteyiz. Biz Olağanüstü Genel Kurul Kararı üzerine Divan olarak bir toplantı yaptık. Adaylardan bazı beklentileri dile getirdik. Bunların bir kısmını camia adına yine dile getirmek isteriz.'' ifadelerini kullandı.

Trabzonspor Divan Kurulu Başkanı Ali Sürmen açıklamalarının devamında, ''Biz Trabzonspor’un menfaatine olan her konuda yanlarında olacağız. Tek başına bir yönetim kurulunun, camianın bu kadar sıkıntılı sürecinde zamanları yetmeyebilir, çözüm önerilerinde de sıkıntıları olabilir. Fikirlerimizi söyleyeceğiz, onlar da sorduğunda düşüncelerimizi arz edeceğiz. Trabzonspor’un geçmişinden bugüne başarıların altında, hep alt yapıya önem verildiği dönemler vardır. Şimdi bakıyoruz 2018’de keşke olmasa dediğimiz transfer yasağı ile 5 – 6 tane milli oyuncu çıkardık alt yapıdan. Demek ki Trabzonspor’un alt yapısına önem verildiği zaman, orayı doğru organize edildiğinde, eş dost muhabbeti ile değil gerçekten edenlerin ve başarısız olanların ilişkinin kesilmesiyle alt yapının düzeleceği katindeyim. Bütün camianın beklentisi şudur: Yöneticiler, futbolcu, hoca, çalışan, keyfi olmamalı. Onların bir yönetmeliği olmalı. Transfer yönetmeliği olmalı. Bir futbolcu transferinde hangi şartlar Trabzonspor’u uygundur onun yönetmeliği olmalıdır.''

TRABZONSPOR'DA SEÇİME TEK ADAY GİREN ERTUĞRUL DOĞAN: ANA HEDEFİMİZ...

''Sayın Divan Başkanımız dediği gibi bugüne kadar Trabzonspor ile ilgili her süreçte yanımızda oldular. Teşekkürlerimizi sunuyoruz. 
Yaklaşık olarak 5 yıldır ben Trabzonspor’un içerisindeyim. Trabzonspor’un geldiğimiz şu durumda belli başlı sorunları olduğu, konuları gözardı edemeyiz. Çok planlı ve düzgün hareket etmesi gerekiyor. Trabzonspor’un ekonomisini yönetilebilir hale getirmek zorundayız.Trabzonspor kimsenin cebine sığmaz. Birilerinin sürekli olarak desteğiyle değil, kendi ayakları üzerinde durması lazım. Ekonomisinin sürdürülebilir olması gerekiyor. 
Bunun için belli planlar olması gerekiyor. Artık planlarımız çok net olarak hazır. Ne yapacağımızı, nasıl yapacağımızı, bu konuda kimlerden destek isteyeceğimizi iyi biliyoruz. Bu konularda hızlı bu konularda hareket edeceğiz. Ana hedefimiz ekonomik olarak Trabzonspor’un sürdürülebilir hale getirmek. Bunları yaparken Trabzonspor’un camiasının belli gerçekleri var. Bunları göz ardı edemeyiz. Biz yarışmayacağız, sadece ekonomiyi düşüreceğiz demiyorum. İşimiz çok daha zor olacak. Hem ekonomi, hem alt yapıyı düşünmeliyim. Hem de bu takımı yarıştırmalıyız. Bunları yapmak için planlı, programlı hareket etmeliyiz. Bu da benim veya yönetimin tek başına yapacağı bir şey değil. Trabzonspor camiasının tüm değerleri ile bir araya gelerek yapabileceği bir şey. Herkese ihtiyacımız var. Şunun sözünü net olarak vereyim: Bu süreci çok açık yöneteceğiz. 1 yıldır çalışma yürütüyoruz. Bu çalışmanın sonuna gelmiş bulunmaktayız. Ana amaç şu: Trabzonspor sürekli şu oluyor. 2018 transfer yasağı doğru. Bizim dönemimizde gelen bir çok oyuncu. Trabzonspor alt yapısının planlaması olması lazım. Bu planlama transfer yasağı veya başka ekonomik duruma gerek kalmadan yukarıyı beslemesi lazım. Bunu dünyanın önemli firmalarıyla gerçekleştiriyoruz. Raporlamalarımız hazır. Yol haritasını beraber belirleyeceğiz. Bu dönemde en önemli konu, camianın bir olması. Tek liste olarak giriyoruz ama tek yürek olarak çıkmak zorundayız.''

Editör: Hasan Yılmaz