Trabzonspor ile Beşiktaş 62'inci Türkiye Kupası'nın sahibini bulacağı maçta İstanbul'da kozlarını paylaşacak. Atatürk Olimpiyat Stadı'nda saat 20.45'te başlayacak karşılaşmayı hakem Ali Şansalan yönetecek.

74 bin 772 biletin tamamının satıldığı karşılaşmanın müthiş bir futbol atmosferine sahne olması bekleniyor. İki takım da kendileri adına hayal kırıklığı ile geçen sezonda taraftarının yüzünü Türkiye Kupası'nı müzesine götürerek güldürmek istiyor.

Beşiktaş ile Trabzonspor, 33 yıl sonra kupa finalinde karşı karşıya gelecek. İki takım arasında bugüne dek oynanan 4 final maçında taraflar, 2'şer kez mutlu sona ulaştı. Bu sezon ligde iki takım arasında Trabzon'da oynanan maçı ev sahibi ekip 3-0 kazandı. Dolmabahçe'deki karşılaşmadan da Beşiktaş 2-0 üstün ayrıldı.

BEŞİKTAŞ FARKI AÇMAK, TRABZONSPOR YAKALAMAK İSTİYOR
Türkiye'nin dört büyük kulübü arasında yer alan Beşiktaş ve Trabzonspor için bu Ziraat Türkiye Kupası'nın kazanmanın kupa sayısı olarak da ayrı bir önemi de var. 18 kez Türkiye Kupası'nın kazanan Galatasaray'ın ardından 10 kupa ile bu alanda ikinci olan Beşiktaş, 9 kupalı Trabzonspor'a karşı bu üstünlüğünü korumak istiyor. Bordo-Mavili takım ise en son 2019-2020 sezonunda kaldırdığı kupayı 4 yıl aradan sonra bir kez daha kazanarak kupa sayısını rakibi ile eşitlemeyi hedefliyor.

Bu sezon yarı finale kadar tek maç eleme sistemiyle oynanan turnuvaya 4. turdan katılan Trabzonspor finale 4. turda Çorum FK'yi 3-1, 5. turda Manisa FK'yı 3-1, son 16 turunda Gençlerbirliği'ni uzatmalarda attığı golle 2-1, çeyrek finalde Başakşehir'i 2-1 mağlup etti. Yarı finalde de Karagümrük'ü evinde 3-2, deplasmanda 4-0 mağlup eden Karadeniz Fırtınası adını finale yazdırdı.

Turnuvaya Trabzonspor gibi 4. turdan katılan Beşiktaş ise sırasıyla Eyüpspor'u 4-0, Antalyaspor'u 2-1, Konyaspor'u 2-0 mağlup etti. Siyah-Beyazlılar yarı finalde ilk maçta 0-0 berabere kaldığı Ankaragücü'nü evinde 1-0 mağlup ederek finale ulaştı.

Trabzonspor camiası, kötü geçen sezonun 10'uncu Türkiye Kupası zaferiyle sonlanacağına inancı tam. Bordo-Mavili camiadan görüştüğümüz isimler, takımın bu sezon şampiyonluk yarışından kopmasının ardından hedef olarak belirlenen Türkiye Kupası'nın kazanmaya yakın taraf olduğu görüşünde birleştiler.

92 FİNALİNDE GOL ATAN TEMİZKANOĞLU, TRABZONSPOR'UN KAZANACAĞINA İNANIYOR
Trabzonspor formasını uzun yıllar giyen ve takımın simge oyuncularından biri olan Ogün Temizkanoğlu, Bordo-Mavili takımın kupayı kazanmaya yakın taraf olduğunu düşünüyor. Trabzonspor formasıyla 1991-1992 sezonunda Bursaspor'la oynanan ve 5-1 kazanılan Türkiye Kupası Finali rövanş maçında attığı golle takımının 4'üncü Türkiye Kupası'nı kazanmasında rol oynayan Temizkanoğlu, Bordo-Mavili takımın 10. kupayı müzesine götüreceğine inanıyor.

Trabzonspor'da sezon içinde Abdullah Avcı'nın göreve gelmesinin ardından belirlediği hedeflere ulaştığını belirten Temizkanoğlu, hedefsiz kalınan bir sezonda Türkiye Kupası kazanmanın önemli olduğunu söyledi. Karşılaşmada iki takımın denk olduğunu düşünmediğini belirten Temizkanoğlu, "İsim olarak her ne kadar Beşiktaş, Trabzonspor kadar büyük takım olsa da oyun anlayışı olarak çok formsuz bir görüntüleri var. Ben Trabzonspor'u daha şanslı görüyorum. Çünkü Trabzonspor'un oyun olarak daha oturmuş bir takım görüntüsü var. Trabzonspor'un tek eksiği bazı maçlarda gördüğümüz tempo yapamama sorunu. Tempo yaptığı takdirde Beşiktaş karşısında çok rahat bir galibiyet elde eder" dedi.

Trabzonspor'un bu sezon Afrika Kupası'na katılan kaliteli oyuncuların eksikliğini çektiğini ve oyuncular dönünce yeniden takım hüviyetine kavuştuğunu kaydeden Temizkanoğlu, "Bana göre finalde Trabzonspor'un en önemli kozları Visca, Onauchu ve oynarsa Trezeguet olacaktır. Bu oyuncular formdaysa Trabzonspor için büyük kazanç olur. Finallerin atmosferi farklı olur fakat bu iki takımın futbolcularına bağlıdır. Tek maç olduğu için futbolcuların varını yoğunu ortaya koymalarını gereken bir maç olacak" değerlendirmesinde bulundu.

Ogun Temizkanoglu X4Aq
Trabzonspor'un eski oyuncusu Ogün Temizkanoğlu, Bordo-Mavili takımı favori görüyor.

FİNALLERİN GOLCÜSÜ MEHMET YILMAZ GALİBİYETE İNANIYOR
Bordo-Mavili kulübün eski forvetlerinden olan ve 2002-2003 ile 2003-2004 sezonlarında final karşılaşmalarında attığı gollerle Türkiye Kupası'nın Gençlerbirliği'ne karşı iki kez üst üste kazanılmasında rol oynayan Mehmet Yılmaz, Trabzonspor'un bir kez daha kupayı kazanmaya yakın taraf olduğunu söyledi.

Trabzonspor adına 'sezonun maçı' olduğunu belirten Yılmaz, "Trabzonspor sezonun maçına çıkacak. Trabzonspor'un şampiyonluk yarışından koptuktan sonra iki hedefi vardı. Bunlardan biri lig üçüncülüğüydü ki bunu geçtiğimiz hafta garantiledi. Lig üçüncülüğü dışındaki hedefinde de Trabzonspor finale kaldı. Beşiktaş'ın da mutlak kazanmak zorunda olduğu bir karşılaşma olacak. Tek maç üzerinden konuşacak olursak günlük performansların maçı belirlemesi gerekiyor. Ancak Trabzonspor'un güncel performansı Beşiktaş'ın bir tık üzerinde" dedi.

Trabzonspor'un Dünyaca Ünlü Eski Yıldızı Hayatını Kaybetti Trabzonspor'un Dünyaca Ünlü Eski Yıldızı Hayatını Kaybetti

Mehmet Yilmaz Dkhs
Bordo-Mavililerin eski forveti Mehmet Yılmaz, performansının rakibinden daha iyi olduğunu düşünüyor.

'ONAUCHU VARSA TOPU ONA TAŞIMANIZ GEREKİYOR'
Daha önce 2004 yılında Trabzonspor formasıyla Olimpiyat Stadı'nda kupa finali oynayan eski golcü, maçın çok ateşli bir atmosferde geçeceğini söyledi. O atmosferi kendisinin de yaşadığını belirten Temizkanoğlu, "Olimpiyat'ın açılışını yapmak bize nasip oldu. Orada yine muhteşem bir atmosfer olacak. 74 bin kişiye oynanacak bir karşılaşma oyuncuları da motive edecek. Ben Trabzonspor'u daha avantajlı görüyorum ancak böyle maçlarda gol yememek çok önemli. Golü atan takımın maçı koparabileceğini düşünüyorum. İki takımın da kontrollü bir oyun tercih edeceğini düşünüyorum" değerlendirmesinde bulundu.

Trabzonspor'un gol yollarında Onauchu gibi güçlü bir silahı olduğunu ve Nijeryalı forvet ile birlikte Edin Visca ve Thomas Meunier'in Bordo-Mavili takım adına kilit oyuncular olacağını dile getiren Temizkanoğlu, "Onauchu gibi bir oyuncunuz varsa topu ona taşımanız gerekiyor. Onu besleyecek en önemli oyuncular da Visca ve Thomas Meunier olacak. Onların iyi olması gerekiyor. Trabzonspor'un Beşiktaş'ın olmayan bir silahı var. 2.01'lik bir oyuncudan bahsediyoruz, inanılmaz formda, takım kötü olsa bile her an bir pozisyonda gol yapabilen bir oyuncu. Onauchu kanatlardan iyi beslenirse Beşiktaş savunmasını çok zor durumda bırakabilir" diye konuştu.

ÇELİK: KUPA CAMİANIN BÜTÜNLÜĞÜ İÇİN ÖNEMLİ
Trabzonspor'u yakından takip eden Kuzeyekspres Gazetesi Spor Yazarı ve Editörü Furkan Çelik, kupa galibiyetinin hedef olarak koyulan lig şampiyonluğu için de önemli bir motivasyon olacağını düşünüyor. Abdullah Avcı'nın lig üçüncülüğü hedefine ulaştığını ve sırada Türkiye Kupası olduğunu dile getiren Çelik, "Gelecek sezon için şampiyonluk hedefi koyulduğu bir dönemde kupa kazanarak sezonu kapatmak Trabzonspor için ve camianın bütünlüğü için çok önemli olacaktır" dedi.

İki takımın durumunun değerlendirmesini yapan Çelik, Trabzonspor'u daha şanslı gördüğünü söyledi. Çelik, "Beşiktaş'ın sezon boyunca Trabzonspor'dan çok daha istikrarsız bir durumda olduğunu görüyoruz. Sürekli teknik adam değişikliği yaşandı, yapılan transferler yeterli performans veremedi ve bir takım olunamadı. Bu anlamda Trabzonspor, Abdullah Avcı'yla yeni bir yapılanmaya gitti ve bunun meyvelerini özellikle son haftalarda almaya başladı" dedi.

Trabzonspor'un oyun olarak rakibine oranla daha oturmuş bir takım olduğunu belirten Çelik, "Trabzonspor'un Beşiktaş'a karşı daha ne oynadığını bilen bir şekilde sahaya çıkacağını düşünüyoruz. Ama tabii ki bu bir tek maç, bir final maçı. Tek maçların da bazen stratejileri farklı oluyor, takımlar sezon boyunca uyguladığı stratejiden farklı bir plan izleyebilir ki Beşiktaş'ın da bu şekilde sahaya çıkacağını düşünüyorum. Trabzonspor ise yine Abdullah Avcı'nın oyun felsefesine dayanan bir strateji ile sahaya çıkacaktır. Ama Abdullah Hoca rakip analizlerine de önem veren bir teknik direktör olduğu için Beşiktaş'ın eksiklerini, artılarını tartarak farklı tercihler de yapabilir" değerlendirmesinde bulundu.

111111 Clfb

Kuzeyekspres Gazetesi Spor Yazarı ve Editörü Furkan Çelik kupa zaferinin camiayı yeniden bütünleştirebileceğini düşünüyor.

'MEUNİER, VİSCA VE ONAUCHU KİLİDİ ÇÖZECEK OYUNCULAR OLACAK'
Trabzonspor'un özellikle Meunier-Visca işbirliğinde sağ kanattan düzenlediği ataklarla Onauchu'yu topla buluşturarak kolay skor üretebildiğini belirten Çelik, bu karşılaşmada da bu organizasyonların kullanılabileceğini söyledi. Bordo-Mavili takımın güçlü yanlarını öne çıkaran bir anlayışla oynayacağını düşündüğünü ifade eden Çelik, "Trabzonspor'un bir şekilde Onauchu'yu kenar ortalarıyla buluşturması gerekecek. Daha önceki karşılaşmalarda da rakip takımların teknik direktörleri Onauchu'ya önlem aldıklarını fakat çalıştıkları yerden gol yediklerini söylemişlerdi. Onauchu, rakiplerin çok da önlem alamayacağı tarzda bir forvet. Elinizde böyle bir gol silahı varken 'bunu nasıl kullanabiliriz'i düşünmemiz gerekiyor" sözlerini kullandı.

Çelik, "Son haftalarda bu üç oyuncunun bireysel performansı öne çıkıyor ki Visca'ya ayrı parantez açarsak takım içindeki liderliği de sağlayan bir oyuncu. Visca ve Meunier gününde olursa Trabzonspor çok daha rahat skor üretebilir. Meunier, oynadığı ilk maçta Trabzonspor, Gençlerbirliği'ne elenmenin eşiğindeyken yaptığı adrese teslim bir asistle turun yolunu açmıştı ve şimdi takımla final oynayacak. Meunier, Trabzonspor'un bu sezon ligdeki kaderini değiştirdi, takıma geldikten sonra Visca'nın performansının artmasını sağladı. Ayrıca sakatlığı nedeniyle oynama durumu netleşmeyen Trezeguet de takımın en skorer isimlerinden biri olarak süre bulduğu takdire etki gösterecektir" sözlerine yer verdi.

Editör: Haber TS