Trabzonspor’un şampiyonluk kadrosunda yer alan eski stoperi Edgar İe, yaşadığı sakatlıklar ve kariyerindeki zorlu süreçlere rağmen futboldan kopmadı. Bordo-mavili ekipten ayrıldıktan sonra farklı takımlarda forma giyen 31 yaşındaki savunma oyuncusu, kariyerini yeniden ayağa kaldırmak için Portekiz’de mücadele ediyor.
Trabzonspor sonrası kariyerinde çeşitli talihsizlikler yaşayan Edgar İe, yaşadığı sakatlıklara rağmen futbola tutunma mücadelesini sürdürüyor.
SAKATLIKLAR KARİYERİNİ ZORLAŞTIRDI
Trabzonspor’dan ayrıldıktan sonra ilk olarak Başakşehir’e transfer olan Edgar İe, burada kas sakatlıkları nedeniyle beklenen performansı ortaya koymakta zorlandı. Daha sonra Romanya ekibi Dinamo Bükreş’e transfer olan deneyimli stoper, burada da benzer sorunlarla karşılaştı.
Romanya’da yaşanan ilginç bir iddia ise kariyerinin en dikkat çeken olaylarından biri oldu. Bazı basın organlarında, Dinamo Bükreş formasıyla sahaya çıkan kişinin Edgar İe değil ikiz kardeşi Edelino İe olduğu yönünde söylentiler ortaya atıldı. Bu iddialar kısa sürede büyük bir karmaşaya yol açarken kulüp, sahada oynayan kişinin Edgar İe olduğunu açıklamak zorunda kaldı.
“ASLA PES ETMEDİM”
Portekiz’de verdiği bir röportajda kariyerindeki zorlu süreçten bahseden Edgar İe, futbola devam etme konusundaki kararlılığını dile getirdi.
Deneyimli savunma oyuncusu, uzun süre resmi maç oynamamasına rağmen futboldan vazgeçmeyi hiç düşünmediğini belirterek şu ifadeleri kullandı:
❝Hayır. Asla pes etmedim ve her zaman antrenman yaptım. Kişisel bir antrenör tuttum ve her gün çalıştım. Her zamankinden daha güçlü bir şekilde geri dönmek ve durmamak istedim. Her an fırsat gelebileceği için formda kalmaya odaklandım.❞
ROMANYA’DAKİ İDDİALARA YANIT VERDİ
Romanya’da hakkında ortaya atılan iddialara da değinen Edgar İe, yaşanan olayın kariyerine zarar verdiğini söyledi.
Deneyimli futbolcu, ❝Romanya’da komik bir olay yaşadım çünkü oraya oynamak için gitmiştim. Başakşehir’de kas sakatlıklarım olmuştu ve Dinamo’da da aynı sorunla karşılaştım. Hangi gazetecinin Dinamo’da oynayanın kardeşim olduğu yönünde bir hikaye uydurduğunu bilmiyorum ve bu büyük bir karışıklığa neden oldu. Kulüp sahada benim olduğumu açıklamak zorunda kaldı. Bu olay imajımı zedelediği için Romanya’dan ayrılmaya karar verdim❞ dedi.
PORTEKİZ’DE YENİDEN BAŞLANGIÇ
Edgar İe, kariyerine Portekiz’de devam ediyor. Deneyimli stoper geçen sezon başında Portekiz ekiplerinden Feirense ile sözleşme imzaladı. Oyuncunun kulübüyle olan sözleşmesi sezon sonuna kadar devam ediyor.
31 yaşındaki futbolcu, Portekiz 2. Ligi’nde bu sezon 3 karşılaşmada toplam 188 dakika süre aldı ve 1 gol kaydetti. Ligin ilk haftalarında kadroya giremeyen Edgar, ilerleyen haftalarda forma şansı bulmaya başladı.
Torreense karşısında oynanan ve Feirense’nin 3-2 kazandığı mücadelede gol atan Edgar İe, performansını yükseltmeye çalışırken 16. haftada oynanan Oliveirense maçında sakatlanarak oyundan çıkmak zorunda kaldı.
Bu sakatlığın ardından deneyimli savunma oyuncusu son haftalarda yeniden kadroya girmekte zorlandı. Edgar İe’nin kariyerini yeniden toparlamak için çalışmalarını sürdürdüğü belirtildi.




