skişehirspor Kulübü Başkanı Mesut Hoşcan gündeme bomba gibi düşen Erkan Zengin’in ödemelerinde yaşanan problemleri, Trabzonspor’a transfer iddialarını ve Zengin’in menajeri Erk Toros’un açıklamalarını değerlendirdi.
 
İşte o röportaj:
 
Erkan Zengin’in menajeri dünkü ifadelerinizin ardından ‘’İstemeyerek de olsa ihtarname gönderdik. 30 gün içerisinde ödeme yapılması gerekiyor’’ açıklamasında bulundu. Erkan Zengin sözleşmesinin feshederek  boşta kalma ihtimali var mı?
 
- Hayır böyle bir ihtimal yok. Ödemeler ile ilgili her takımın olduğu gibi Eskişehirspor’un da sıkıntıları var. Gecikmeler olabiliyor. Yönetim olarak bunları bir plan içerisinde yapmaktayız. Arkadaşlarımız dün ve bugün ödeme yapıyorlar. Biz hiçbir zaman oyuncunun alacağı yoktur gibi bir açıklama yapmadık. Erkan Zengin’in menajeri aracılığı ile kulübümüze ödeme yapılması ile ilgili bir bilgi geldiği bana teyit edildi. Ama ihtarname şekilde olduğu gibi bir bilgi bana gelmedi. Takım içerisinde ki dengeleri koruyarak ödemelerimizi yapıyoruz. 
 
‘’Bu süreçte Erkan Zenginin performansı etkileniyor’’ iddiasında bulunmuş menajeri…
 
- Erkan Zengin takımızın değerli oyuncularımızdan biridir. Bir oyuncunun bu gibi şeylerden performansının düştüğünü söylemesini doğru bulmuyorum. Zaten sadece Eskişehirspor değil futbolda takımlar günü gününe ödeme yapamıyor. Oyuncuların yapacağı şey çıkıp oyunlarına bakmaktır. Zaten paraları her zaman ödenir. Bu şekilde açıklama yapılmasını doğru bulmuyorum. Herkes işine bakacak!
 
‘’Erkan Zengin büyük bir kulübe gidecekse şimdi gitmelidir’’ şeklinde bir ifade kullanmış Erk Toros. Yorumunuz nedir? 
 
- Böyle bir konuşma zannediyorum kendi aralarında var, doğrudur. Erkan Zengin şu anda Eskişehirspor’da en yüksek ücreti alan oyuncudur. Ben hiçbir zaman bir oyuncunun ‘Paramı alamıyorum, performansımı etkiliyor.’ yorumuna katılmıyorum. Oyuncu çıkacak oyununu alacak. Oyuncu eğer oynuyorsa ona bu paralar veriliyor. Bu profesyonelliğe sığmaz.  Temsilcisinin yapmış olduğu bu açıklamayı doğru bulmuyorum.
 
Trabzonspor’un Erkan Zengin ile ilgilendiği iddia edildi. Devre arası veya sezon sonu Erkan Zengin’in transferi söz konusu olur mu?
 
- Transfer bu işin doğasında vardır. Böyle teklifler geldiğinde sadece Erkan değil, kulübün menfaatleri doğrultusunda her futbolcu için bunlar oturulur değerlendirilir. Nasıl her sene belli oyuncular kadroya katılıyor belli oyuncular başka yerlere gidiyorsa bu işin doğasındadır. Şu anda bunlar konuşulacak bir zaman değil. Ama transfer sezonu açıldığında teklif gelirse bunlar oturulur konuşulur. 
Editör: TE Bilişim