Trabzonspor maça yine değişik ve tuhaf bir kadroyla çıktı. İleride ceza sahası golcüsü Cardozo sağbekte hergün antrenör yardımcısı
olacak haberleri çıkan Bosingwa onun önünde anlam veremediğim şekilde Cavanda ile başladı Trabzonspor.Solbekte defalarca görülmesine rağmen ve orada verimli olamayan Yusuf Erdoğan vardı yine. Öyle ki Beşiktaş maçındaki gol onun kanadından gelmişti.

İlk yarıda ne yaptığını bilmeyen ve karşısında gol atmak için saldıran Sivasspor karşısında bekleyen durgun bir Trabzonspor izledik. Mustafa Yumlu'nun 3 maçtır adam kaçırmasına alıştık. Bu maçta da alanını boşaltarak topa hamle yaptı ve Akakpo ile Esteban olmasa golü yine yedirecekti. Esteban ve Akakpo'nun çabasına karşılık hamle yaptığı topu kale çizgisinde yakalayan ve risk bölgesinde topu ayağından uzun süre çıkarmayan Mustafa hiçbir zaman Trabzonspor'da oynayacak düzeyde bir futbolcu olmadığını yine gösterdi. Mustafa bu kadar yıldır Trabzonspor gibi bir takımda şans bulurken Akakpo yeni olmasına rağmen kritik müdaheleleriyle güven verdi. 

İkinci yarıda etkisiz bir görüntü veren Okay'ı oyundan alan Hami yerine gelecek vaad eden Ramazan'ı alarak doğru bir değişiklik yaptı. Marin'i çıkartıp yerine Özer'i alması kişisel kanaatimce doğru bir hamle değildi. Erkan'ı çıkartıp Yusuf'u öne çekebilir Marin'i kanada Özer'i de ortaya koyabilirdi. Özer Sefa Yılmaz gibi eline geçen şansları değerlendirmeyi bırakın adeta elinin tersiyle itercesine oynuyor. Kanaatimce Özer'de gelecek sezon Trabzonspor'da olmayacak isimlerden olmalıdır. Ramazan Trabzonspor'da aldığı şansları iyi değerlendirirse Trabzonspor yeni bir oyuncu kazanabilir. Trabzonspor anlamlı bir dakikada 61. dakika da golü Aytaç'la buldu. -Aytaç'ın asker selamı memleketimizin son günlerde yaşadığı üzücü olaylara bir göndermeydi. Mustafa Reşit Akçay'ın Gençlerbirliği maçının ardından yaptığı açıklamalarda çok özel ve anlamlıydı- Kalan dakikalarda Trabzonspor Sivasspor'un baskısı karşısında kaleci Esteban olmasa 3 4 gol dahi yiyebilirdi. 

Maçın istatistiklerine baktığımızda Trabzonspor'un kaleyi bulan şutu 2 Sivasspor'un ise 7. Trabzonspor kaleyi 3 kez yoklarken Sivasspor 13 kez denemiş. Trabzonspor sezonun en kötü maçlarından birini oynayarak 3 puan aldıysa kaleci Esteban  sayesinde almıştır. Peki ya Esteban gününde olmasaydı!

Maçın adamı:Esteban