Kıvırcık saç bakımı oldukça zordur. İşte, kıvırcık saçlara sahip olanların işini kolaylaştıracak evde bakım önerileri…

Kıvırcık saçlarla uğraşmak zordur, ama birçok kadın kıvırcık ve dalgalı saçların hayranıdır. Düğüm düğüm olan saçlar yerine harika bukleler elde edebilirsiniz. Saçınızı düzgün bir şekilde şekillendirip kabarmasını önleyebilirsiniz. Sorun, kıvırcık saçların doğası gereği kuruluğa ve kabarmaya eğilimli olmasıdır.

Kıvırcık Saçları Uysallaştırmak için Ana Çözümler

İşte evde kıvırcık saçları yönetmek için bazı doğal önlemler:

1. Sıcak yağ masajı

Kıvırcık saçlar kolayca kurur ve şekle sokmak zorlaşır. Buklelerinizi yumuşak ve nemli tutmanın en basit yolu, sıcak yağ masajını düzenli olarak uygulamaktır. Zeytinyağı, badem yağı ve hindistancevizi yağını ısıtıp saçlarınıza kökten uca yedirerek bakımını yapabilirsiniz.

Nasıl kullanılır:

  • Tercih ettiğiniz saç yağını birkaç dakika mikrodalgada ısıtın, ancak çok sıcak olmasın.
  • Saç derinize ve saçınıza kökten uca nazikçe masaj yaparak uygulayın.
  • Bir bone takın ve üzerine sıcak bir havlu sarın.
  • Saçınızı her zamanki gibi şampuanlayıp yumuşatmadan önce en az bir saat bekleyin.

2. Yumurta

Saçın büyük bir kısmında protein bulunur. Yumurtada da öyle. Kuru ve kıvırcık saçları besleyip yumuşatan yumurtadan harika bir bakım maskesi hazırlanabilir. Kıvırcık saçlarınızı evcilleştirmek için bu basit yumurta maskesini deneyin.

Nasıl kullanılır:

  • 1 yumurtayı bir kaseye kırın ve 1 yemek kaşığı mayonez ve 2 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyin.
  • Bir macun elde etmek için tüm malzemeleri çırpın.
  • Bu maskeyi saçınızın her yerine sürün ve damlamayı önlemek için başınızı bir bonesiyle kapatın.
  • Saçınızı bu şekilde yarım saat bekletin ve ardından soğuk suyla iyice durulayın.

3. Avokado

Avokado, kıvırcık saçlarınız için harikalar yaratabilecek protein ve iyi yağlarla yüklüdür. Protein, saçlarınızı onarmaya ve beslemeye yardımcı olurken, yağ onları nemlendirmeye ve şekillendirmeye yardımcı olur. Böylece buklelerinizi pürüzsüz, yumuşak, parlak ve yönetimi kolay hale getirir.

Nasıl kullanılır:

  • 1 avokadoyu ezin ve 2 yemek kaşığı zeytinyağı ile karıştırın. Karışıma birkaç damla hindistan cevizi sütü de ekleyebilirsiniz.
  • Saçınızı şampuanlayın ve ardından bu ev yapımı maskeyi uygulayın.
  • İyice durulamadan önce 3 dakika ile 1 saat arasında bekletin.

4. Pirinç suyu

Pirinç suyu, saçınızın ana bileşeni olan proteinin yapı taşları olan amino asitleri içerir. Saçınızı pirinç suyuyla duruladığınızda, bu amino asitler saç deriniz tarafından emilerek içeriden onarır ve güçlendirir.

Pirinç suyunun düzenli kullanımı sadece saç kırılmasını ve saç dökülmesini azaltmakla kalmaz, aynı zamanda buklelerinize pürüzsüz bir doku ve sağlıklı bir parlaklık verir.

Nasıl kullanılır:

  • 1 su bardağı pirinci bir kaseye koyun ve bir kez akan suyun altında yıkayın. Daha sonra pirinci 2 su bardağı suya koyup ve 3-4 saat bekletin.
  • Suyu bir kaba süzün.
  • Saçınızı normal şampuanınızla yıkayın ve ardından 1 bardak pirinç suyunu ıslak saçınızın tamamına yavaşça dökün.
  • Sade suyla durulamadan önce pirinç suyunun nüfuz etmesi için 5 dakika bekleyin.

Diğer öneriler:

Saç nemini korumak için saçınıza haftada bir veya iki haftada bir derinlemesine bakım yapın.

Doğal buklelerinize belirginlik kazandıran bukle kremleri uygulayın. Kıvırcık saç kremleri kabarmayı yok etmek için saçı nemlendirir ve böylece buklelerinizin şeklini daha da belirginleştirir.

Uyurken buklelerinizi koruyan saç boneleri giyin. Saçınızın üzerindeki bu ek koruma katmanı, saçınızın yastık kılıfına sürtünmesini, dolaşmasını veya vücudunuzun altında sıkışmasını engeller. Saç boneleri, güzel buklelerinizin şeklini ve yapısal bütünlüğünü korumada uzun bir yol kat edebilir.

Buklelerinizi düzgün, yumuşak ve pürüzsüz tutan nemlendirici saç ürünleri kullanın. Bu ürünler özellikle kıvırcık saçlar için önemlidir çünkü saçlarımız çabuk kurur ve aşırı kabarır.

Kırılgan, sert saçları yumuşatmak için shea yağı serumları veya saç kremleri uygulayın. Shea yağı harika bir nemlendiricidir - hem kuru hem de kırılgan kıvırcık saçlar için harikadır.

Kıvırcık saçlarınızın özel ihtiyaçlarına hitap eden doğru saç ürünlerini seçin. Bu, kıvırcık saçlar için özel olarak yapılması gereken şampuan, saç kremi, saç yağları ve serumlar için geçerlidir.

Saç kırılmasını önlemek için buklelerinizi tararken nazik olun. Kıvırcık saçlar kolayca karışır ve taranması kolay değildir. Nemliyken daha uysal ve yönetilebilirdir, bu nedenle saçı yıkadıktan sonra taramak en iyisidir. Düğümleri yavaş yavaş çözmek için parmaklarınızı veya geniş dişli bir tarağı nemli buklelerinizden geçirerek başlayın. Ardından, düzgün bir şekilde fırçalayın, ancak çok fazla güç uygulamayın veya saçınızı çekmeyin.

Yüzme havuzlarında bone takarak saçlarınızı klorlu sudan koruyun veya her yüzmeden sonra buklelerinizi arındırıcı bir şampuan ve saç kremi ile yıkayın.