TRT’nin sevilen programı Evliya Çelebi Dünya Şehirleri-Trabzon Belgeselinde Akçaabat ilçesinin tüm değerleri tanıtıldı. İşte tüm detaylar…

Kolbastı oyununu Trabzon'a tanıtan İsmail Yazıcıoğlu vefat etti! Kolbastı oyununu Trabzon'a tanıtan İsmail Yazıcıoğlu vefat etti!

TRT Trabzon Müdürlüğü tarafından yapılan çekimlerde Akçaabat ilçesinin yöresel zenginlikleri, tarihi, turistik mekanları, lezzetleri vs belgesel programına konu edildi. TRT 2 kanalında yakında yayınlanacak olan 'Evliya Çelebi Dünya Şehirleri-Trabzon' Belgeseli için Akçaabat'ın pek çok farklı noktasında özenle çekimler yapıldı.

Evliya Çelebi'nin seyahat ettiği ve keşif yaptığı rotalar 21. Yüzyıla uyarlanarak belgesel filmine aktarılacak. Şehirlerin tarihi değerleri izleyicilere bu programla anlatılacak. Bu kez adres Trabzon Akçaabat oldu. Meşhur köftesi, horon oyunu, kuymağı, Akçakale Kalesi, Ortamahalle Müzesi gibi pek çok değerinin tanıtılacağı belgesel çekimleri başladı.

Evliya Çelebi'nin o dönem, “Trabzon’a küçük İstanbul denilse yeridir.” sözlerini hatırlatan Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, bu belgesel için TRt ekibine teşekkürlerini sundu.

Köklü bir tarihe sahip Trabzon'un ve Akçaabat'ın anlatılacağı programda Karadenizli insanın yaşam biçimi de çekimlere yansıtılacak. Akçaabat Belediyesince ağırlanan araştırmacı ekip, öncelikle bilgi amaçlı olarak Butik Müze’yi gezdiler. Lezzetleri tadarak ve Horon'u izleyerek yolculuğuna devam etti ekip.