İçerisinde bulunduğumuz süreçte her kesimi yakından ilgilendiren EYT konusunda her geçen gün yeni gelişmeler yaşanıyor

Eylül ayında bakanlık ve sendika arasında görüşmeler sonrası detaylar yavaş yavaş belli olmaya başlamıştı. Ekim ayında aktarılan bilgilere göre de önümüzdeki iki ayın kritik önem taşıdığı aktarılmıştı.

 EYT ile alakalı çalışmaların daha bitmediği, detayların gelmiş olsa bile Aralık'ta Meclis'e intikal edip Ocak ayından sonra hayata geçirileceği açıklandı. Konu üzerine Bakan Bilgin, 'Niye şimdi açıklamıyorsunuz' diyenler var. Bir defa çalışmamız bitmedi. İkincisi, adım adım açıklıyoruz. Zaten açıklasak da ocaktan sonra uygulamaya sokulacak. Şimdi açıklamanın bu anlamda acelesi yok.' diye konuşmuştu.

EYT'de tek formül üzerinde çalışmalar yapılıyor. Alanında ilgili ve uzman kişilerin bir araya gelerek oluşturulan ekip çalışması devam etmekte. Düzenlemenin tam net hali ancak Aralık ayında netleşeceği tahmin ediliyor. Öte yandan EYT çalışmalarının sona ermesini bekleyen vatandaşlar, bir yandan da EYT kapmasında emekli oldukları takdirde herhangi bir işte çalışıp çalışamayacaklarını merak ediyorlar.

EYT İLE EMEKLİ OLANLAR ÇALIŞABİLİR Mİ?

SGK uzmanları tarafından yapılan açıklamada, Kişi EYT ile emekli olsa bile tekrardan işe girip çalışmasında hiçbir engel olmadığı belirtildi. 

EYT'DEN EMEKLİ OLAN KİŞİNİN EMEKLİ MAAŞI DÜŞER Mİ?

SGK uzmanlarının yaptığı bilgilendirmede, EYT ile emekli olan kişilerin çalışmaya devam ettikleri takdirde emekli maaşlarından herhangi bir kesinti olmayacağını söyledi.