Kripto paralar kadar popüler olan NFT’ler, bundan böyle iki sosyal medya devinin desteğiyle daha geniş bir alana yayılacak.

Türkçesi –değiştirilemez, takas edilemez token- olan NFT’ler, blockchain (blokzincir) ağı üzerinde şifrelenen ve eşi benzeri olmayan token anlamına geliyor. Token’lar ise bir tür kripto para ya da dijital varlık gibi düşünülebilir. Zaten artık birçoğumuz kriptoyu, coinleri, tokenları ve dijital varlıkları biliyoruz.

Son aylarda ülkemizde de çok popüler bir hale gelen NFT teknolojisi sayesinde görsel ve video satışlarından milyonlarca dolar kazananlar oldu.

Bitcoin’e büyük destek veren ünlü sosyal medya platformu Twitter, geçtiğimiz günlerde NFT desteğini sunmaya başlamış ve NFT özelliğini Twitter profil fotoğraflarına eklemişti.

FACEBOOK ve INSTAGRAM’A DA NFT ÖZELLİĞİ GELİYOR

Meta şirketi, tüm dünyanın takip ettiği NFT sisteminin Instagram ve Facebook'ta da aktif olarak kullanılması için kolları sıvadı.

Facebook ve Instagram kullananlar, aynen Twitter'da olduğu gibi kendi NFT eserlerini profil fotoğrafı olarak seçebilecek. Ayrıca Meta, kullanıcıların bu eserleri alıp satabilecekleri bir dijital cüzdan ve pazar yeri de kuracak. Sizce de müthiş bir yenilik değil mi?

Editör: TE Bilişim