Ortahisar CHP İlçe Başkanı Fatih Suat Oyman, Trabzon Ortahisar ilçesindeki Hüseyin Kazaz Kültür Merkezi hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Oyman, kültür merkezinin bir süre önce devredilme durumunun ortaya çıktığını, fakat halen devirle ilgili bir gelişmenin olmadığını belirtti. "Bir tiyatro binası kente sığdırılabilmeli." diyen CHP'li Oyman, Trabzon'daki eski yerlerin geleceği ile ilgili bir planlama yapılıp yapılmadığını sordu.

İşte, Oyman'ın açıklamalarından satır başlıkları:

TRABZON'DA HİZMET BİNALARININ KULLANDIĞI MAKAM ODALARININ SAYISI ARTTI

Oyman, hem Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nin hem de Trabzon Valiliği ve Emniyet Müdürlüğünün, açılan yeni hizmet binalarında ikişer makam odası kullanmaya başladıklarından dem vurdu. Eski yerlerin kullanım durumuna dikkat çeken ve planlamanın ne olduğunu sorgulayan Oyman, bu alanların milletin faydasına değerlendirilmesi gerektiğinden bahsetti.

HÜSEYİN KAZAZ KÜLTÜR MERKEZİ DEVRİ...

Ortahisar CHP İlçe Başkanı Fatih Suat Oyman, eleştirilerine ilçede devir kararı çıkarılan Hüseyin Kazaz Kültür Merkezi ile devam etti. Amatör tiyatroların evi olan bu tarihi binanın atıl kalmasının, Trabzon kentinin sanat boşluğu olarak yorumlayan Oyman, "Bu kente halen bir Kültür, Sanat ve Kongre merkezi yapılamadı." diyerek fikrini beyan etti.

CHP'li Oyman, kent yöneticilerinin dilediği salonda dilediği etkinliği düzenleyebilirken, Hüseyin Kazaz Kültür Merkezi 'nin sanattan çekilmesinin söz konusu olmadığını dile getirdi. 

Editör: Didem Bektaş