Trabzonspor’da sezonun en kritik dönemine girilirken teknik direktör Fatih Tekke, hem Ziraat Türkiye Kupası hem de Süper Lig için oyuncularını motive etmeye çalışıyor. Bordo mavili ekipte öncelikli hedef Türkiye Kupası olarak belirlenirken, deneyimli teknik adamın ligde kalan son iki karşılaşmaya da büyük önem verdiği öğrenildi.

Karadeniz temsilcisi, Süper Lig’de son haftalarda yaşadığı puan kayıpları nedeniyle istediği çıkışı yakalayamazken, teknik heyetin özellikle Beşiktaş derbisine ayrı önem verdiği belirtildi.

48 yaşındaki teknik adamın oyuncularıyla yaptığı toplantıda, sezonun lig bölümünü galibiyetlerle tamamlamanın önemine dikkat çektiği ifade edildi.

FATİH TEKKE’DEN 6 PUAN HEDEFİ

Trabzonspor Teknik Direktörü Fatih Tekke’nin ligde kalan iki maçtan 6 puan istediği öğrenildi.

Deneyimli teknik adamın futbolcularına yaptığı konuşmada, ❝Evet kupa bizim için çok önemli ama şu ana kadar ligde verdiğimiz mücadeleleri galibiyetle kapatmak da o kadar önemli❞ ifadelerini kullandığı belirtildi.

Teknik heyetin özellikle sezon sonunda oluşacak moral ortamı açısından lig maçlarını büyük önem taşıdığı görüşünde olduğu öğrenildi.

Trabzonspor’da futbolcuların da Beşiktaş derbisine yüksek motivasyonla hazırlandığı ifade edildi.

TRABZONSPOR GALİBİYETE HASRET KALDI

Bordo mavili ekip, Süper Lig’de oynadığı son dört karşılaşmada galibiyet elde edemedi.

Karadeniz temsilcisi söz konusu süreçte 3 beraberlik ve 1 mağlubiyet yaşarken, 12 puanlık bölümde yalnızca 3 puan toplayabildi.

Ligde yaşanan puan kayıpları sonrası Trabzonspor’un üst sıralardaki yarışta geriye düştüğü değerlendiriliyor.

Teknik heyetin özellikle takımın son haftalarda yaşadığı skor problemini çözmek için farklı hücum planları üzerinde çalıştığı öğrenildi.

GALATASARAY ZAFERİ SONRASI DÜŞÜŞ YAŞANDI

Trabzonspor, son dönemdeki en dikkat çekici galibiyetini sahasında Galatasaray karşısında elde etmişti.

Bordo mavili ekip, ezeli rakibi karşısında aldığı galibiyet sonrası çıkış yakalamayı hedeflese de sonraki süreçte beklenen performansı sürdüremedi.

Trabzonspor, Galatasaray galibiyetinin ardından oynadığı 4 lig maçında yalnızca 3 puan alabildi.

Takım içerisindeki düşüşün en önemli nedenlerinden birinin sakatlıklar ve form grafiğindeki dalgalanmalar olduğu değerlendiriliyor.

BEŞİKTAŞ’A KARŞI SON YILLARDA ZORLANIYOR

Trabzonspor, cumartesi günü Beşiktaş karşısında kötü seriyi sona erdirmeyi hedefliyor.

Karadeniz temsilcisi, siyah beyazlı rakibi karşısında son 4 sezonda istediği sonuçları almakta zorlandı. Bordo mavili ekip bu süreçte yalnızca 1 galibiyet elde ederken, 4 beraberlik ve 2 mağlubiyet yaşadı.

Alanzinho’dan Trabzonspor Taraftarına Övgüler
Alanzinho’dan Trabzonspor Taraftarına Övgüler
İçeriği Görüntüle

Trabzonspor’un Beşiktaş karşısında galibiyet alamaması halinde Fatih Tekke yönetiminde üst üste 5 Süper Lig maçında kazanamayan bir takım görüntüsü ortaya çıkacak.

Bordo mavili ekip, benzer bir süreci son olarak 2024 yılının Ocak ve Şubat aylarında teknik direktör Abdullah Avcı döneminde yaşamıştı.

Trabzonspor’da teknik heyet ve futbolcular, Beşiktaş derbisini sezonun kırılma maçlarından biri olarak görüyor.