Trabzonspor maça sağbekte Kamil, ortasahada Amiri değişikliğiyle başladı. Sosa'nın yokluğunda oyunu Amiri ve Yusuf'un yönlendirmesi bekleniyordu.

Nwakaeme'nin kreatif futbolu ve müthiş pasında solbekin etkin oyuncusu Novak topu taşıdı Abdülkadir bu sezonki ilk golünü attı. Oyunun devamında Onazi'nin sakatlanması orta saha kontrolünün Rize'ye geçmesine neden oldu.

İkinci devrede Ünal Karaman'ın uyarıları etkin bir oyun başlangıcına sebep oldu. Etkili oyun ofansif anlamda meyvesini vermeyince oyuna müdahele gerekti. Amiri'nin oyundan daha önce çıkması gerekirdi. Nitekim Ekuban'ın girişiyle üçüncü gol geldi. Görünen o ki Trabzonspor'un tek geleceği Abdülkadir, Hüseyin , Yusuf ve Abdülkadir değil. Ekuban da bu oyunculara dahil edilebilir. Üçüncü golden sonra oluşan rehavet ve gevşeme, basit bir gol yenmesine neden oldu. 

Kalan dakikalarda bütün riskleri alan Rize çok adamla ileri gittiği anlarda kalesinde gol görebilirdi.  Nitekim kreatif oyun etkisini gösterdi ve Ekuban'ın taşıdığı topta Nwakeme 4. golü attı. Günün sonunda zirveye bir adım daha yaklaşan fırtına Başakşehir'e ve diğer rakiplerine gözdağı verdi. Defansta Hosseini ve Hüseyin mükemmel bir oyun sergiledi. Kaleci Uğurcan oynadıkça daha da gelişiyor ve özgüven kazanıyor.

Maçın adamı: Nwakaeme