French bulldog köpek cinsi favoriler arasında yer alır. Sahiplenmek isteyen kişiler, French bulldog özellikleri ve bakımı hakkında bilgi sahibi olmak ister. Bu köpekler insanları sever ve insanlarla çok iyi geçinir. Gerçek bir dosttur. İlk Fransa' da 1800’lü yıllarda ortaya çıkmıştır. İlk olarak İngiliz Bulldog'u olarak anılsa da daha sonra ismi değişmiştir. Son olarak bugünkü formunu almıştır. Özel ve önemli bir köpek cinsidir. Ayrıca çok meraklı ve nazik bir köpektir.

Hareketli bir yapıya sahiptir. Gün içinde egzersiz yapmaya vakit ayırır. Çok yorulduğu için uyku süresi uzundur. Sabah egzersizleri bu cinste önemli bir yere sahiptir. Eğer dikkat edilmezse, çok çabuk kilo alabilir. Bu köpeklerin yaşam süresi, 10 ile 12 yıl arasında değişiklik gösterir. Daha farklı özellikleri de bulunur.

French Bulldog Özellikleri Nelerdir? 

French Bulldog özellikleri ve bakımı çok önemlidir. Bu cinsi sahiplenmek isteyenler, öncelikle bu köpek hakkında bilgi sahibi olmalıdır. Eğer bu köpeği ev de beslemeyi düşünüyorsanız, özelliklerini çok iyi bilmeniz önemlidir. Ev hayatına kolay bir şekilde uyum sağlarlar ve evcil olmak içinde ideal bir cinstir. Ev de yaşamayı sever. French Bulldog köpeğin birkaç özelliği şu şekildedir;

·        Aile köpeğidir ve insan canlısı bir köpektir.

·        Soğukkanlı bir yapısı vardır. Davranışları naziktir.

·        Görünüş olarak küçük bir yapısı vardır. Bünye olarak sağlamdır ve duygusal davranmaz.

·        Egzersiz ihtiyacı her gün vardır.

·        Arkadaşlığı çok sever, insanlarla iyi dost olur.

French Bulldog köpek eğitimi verilirken, bu köpeğin olumsuz özellikleri de göz önünde bulundurulur. Bazı yönlerinden şikâyet edilebilir. Eğer bir French bulldog sahiplenmeyi düşünüyorsanız, ilk olarak negatif yönleri hakkında bilgi sahibi olmanız gerekir. Yaklaşık olarak 10-15 yıl sürecek bir dostluk başlayabilir. French bulldog özellikleri ve bakımı aslında kolaydır. Bu köpekler çok sıcak ortamları ya da evleri sevmez. 25 derece sıcaklık genellikle ideal olacaktır. Bu köpek için huzur ve mutluluk, oldukça önemlidir. Eğer Yavru iken diğer hayvanlara alıştırılmazsa, büyüyünce bu konuda sıkıntı yaşanabilir.

Uzun süre yalnız yalnız kaldığı zaman mutsuz olur ve strese girer. Ağız yapıları oldukça kısadır. Bu yüzden nefes alış verişi sesli olur. Genel de horlama çok olur. Sahibinin sözünü dinler ama bunun için verilen eğitim de önemlidir. Eğer sert bir tavır takınmaz iseniz sonradan sahibini de dinlemez.

1d68b7e7-1b73-4435-8b5a-6a8e92f66f95

Fransız Bulldog Bakımı Nasıl Yapılır? 

Fransız Bulldog özellikleri ve bakımı çok önemlidir. Bu köpeğin avantajı diğer köpek türlerine göre eve ve aile ortamına alışmasının kolay olmasıdır. Tüyleri kısadır. Çok fazla bakım istemez. Hafta da bir tarama yapmak, yeterli olur. Bunun için özel taraklar kullanabilirsiniz. Bu köpekler çok fazla hareketi sevmez ve çabuk hantallaşıp kilo alabilir. Mama porsiyonlarının bundan dolayı iyi ayarlanması önemlidir. Bunun için bir veterinerden destek alabilirsiniz. Eğer köpeğiniz ile ilgilenir, bakımını doğru bir şekilde yaparsanız, eğlenceli ve sevimli bir köpek olduğu söylenebilir. Yalnızca diyet durumuna dikkat edilmesi gerekir. Dişlerinin de düzenli olarak fırçalanması çok önemlidir. Böylelikle hem köpeğiniz hem de siz mutlu olursunuz.

French Bulldog Hangi Mamayı Yer? 

French bulldog köpek cinsi yaş ve kuru mama çeşitlerini sever. İçerisine istediğiniz ürünleri ekleyebilirsiniz.

Fransız Bulldog Fiyatları Ne Kadar? 

Fransız Bulldog özellikleri ve bakımı gibi fiyatları da önemlidir. Bu konuda hizmet veren pek çok yer vardır. Önemli olan kaliteli bir hizmet almaktır. Köpek genel olarak ele alınır ve durumuna göre, fiyat kriterleri değişiklik gösterir. Bu köpekler yürüyüşü, gezmeyi ve oynamayı ve eğitilmeyi sever. Eğitim aldırmak önemlidir.  2022 yılı ortalama french bulldog fiyatları 3.000 lira ile 15.000 lira arasında değişmektedir .

7f4cedde-01be-4d66-9cfd-d905ac543347

Editör: Haber TS