Şehit Polis Aydın Üyenarık Son Yolculuğuna Uğurlandı

İstanbul'da görev yaptığı sırada geçirdiği trafik kazasında ağır yaralanan polis memuru Aydın Üyenarık, yaklaşık 7 ay süren yaşam mücadelesinin ardından şehit oldu. Evli ve üç çocuk babası olan Üyenarık için İstanbul ve Adana'da düzenlenen törenlerde duygu dolu anlar yaşandı.

Tuzla İlçe Emniyet Müdürlüğü Devriye Ekipler Amirliği kadrosunda görev yapan polis memuru Aydın Üyenarık, 1 Kasım 2025 tarihinde Tuzla Sanayi girişinde ekip aracının karıştığı trafik kazasında ağır yaralanmıştı. Uzun süredir tedavi altında bulunan Üyenarık'ın dün kalbinin durduğu ve şehit olduğu öğrenildi.

İSTANBUL'DA TÖREN DÜZENLENDİ

Şehit polis memuru için ilk tören İstanbul Emniyet Müdürlüğü Vatan Yerleşkesi'nde gerçekleştirildi. Meslektaşları ve yakınlarının katıldığı törende dualar edildi.

Rize'de Sağanak Sonrası Mahalle Yolu Çöktü
Rize'de Sağanak Sonrası Mahalle Yolu Çöktü
İçeriği Görüntüle

Törenin ardından şehidin naaşı, defnedilmek üzere memleketi Adana'ya gönderildi.

752X395 Sehit Polis Aydin Uyenarik Memleketinde Topraga Verildi 1780140767673

BABA EVİNE TÜRK BAYRAĞI ASILDI

Adana'nın Ceyhan ilçesinde bulunan baba evine dev Türk bayrağı asıldı. Şehidin naaşı daha sonra cenaze töreninin yapılacağı Gümürdülü Mahallesi'ne götürüldü.

Mahallede toplanan vatandaşlar ve yakınları, şehit polis memuruna son görevlerini yerine getirmek için bir araya geldi.

PROTOKOL VE VATANDAŞLAR TÖRENE KATILDI

Köy camisinde düzenlenen cenaze törenine Adana Valisi Mustafa Yavuz, Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Çalışkan, İl Emniyet Müdürü Ahmet Hakan Arıkan, İl Jandarma Komutanı Coşkun Sel, kamu kurumlarının temsilcileri, askeri yetkililer, şehidin ailesi ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende şehit polis memuru için dualar okunurken, ailesi ve yakınları büyük üzüntü yaşadı.

0X0 Sehit Polis Aydin Uyenarik Memleketinde Topraga Verildi 1780140788180

DUALARLA TOPRAĞA VERİLDİ

Kılınan cenaze namazının ardından şehit polis memuru Aydın Üyenarık, dualar eşliğinde son yolculuğuna uğurlandı. Şehidin naaşı, memleketi Adana'nın Ceyhan ilçesinde toprağa verildi.

Görevini yerine getirirken yaşadığı kaza sonrası şehit olan Aydın Üyenarık'ın vefatı, emniyet teşkilatını ve sevenlerini yasa boğdu.